Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Συνεδρίασε το ΚΥΣΟΙΠ Νέα συνάντηση Τσακαλώτου - Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών


Νέα συνάντηση Τσακαλώτου - Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ.Τσακαλώτος αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνεδρίασε το ΚΥΣΟΙΠ υπό τον πρωθυπουργό   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε εξέλιξη είναι η νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών. Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) για τα «ανοικτά» μέτωπα της διαπραγμάτευσης.
Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία έως αύριο, Σάββατο, και να συνέλθει την Κυριακή το EuroWorking Group, που θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοικτό παραμένει ουσιαστικά μόνο το θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών, καθώς τα «μέτωπα» των 100 δόσεων, του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, των γενοσήμων, των αλλαγών στο ΤΧΣ και τη διακυβέρνηση των τραπεζών υπάρχει σημαντική προσέγγιση.
Ειδικότερα:
  • Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, οι εκπρόσωποι των πιστωτών φέρεται να δέχονται τη σταδιακή μείωση του χρονικού διαστήματος (τώρα, ένας μήνας από τη λήψη ειδοποίησης για νέα ληξιπρόθεσμη εκτός ρύθμισης οφειλή), προκειμένου να βρεθεί ο οφειλέτης εκτός ρύθμισης. Τον Ιούνιο 2016 θα περιορισθεί στις 20 ημέρες και τον Δεκέμβριο 2016 στις 10 ημέρες και στη συνέχεια θα μηδενισθεί.
  • Ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, φέρεται να έχει συμφωνηθεί η επιβολή τέλους στον στοιχηματισμό.
  • Για τα γενόσημα φάρμακα, έχει συμφωνηθεί η σταδιακή μείωση των τιμών τους, ενώ συμφωνία φαίνεται να έχει υπάρξει και στις αλλαγές όσον αφορά στο ΤΧΣ και τη διακυβέρνηση των τραπεζών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: