Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Για φαινόμενα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. Κλήση για κατάθεση στέλνει η εισαγγελέας Διαφθοράς στον Ι.Πανούση


Κλήση για κατάθεση στέλνει η εισαγγελέας Διαφθοράς στον Ι.Πανούση
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την κατάθεση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, σχετικά με όσα γνωρίζει για περιπτώσεις διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία, ζητά η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, με κλήση που θα του αποστείλει εντός της ημέρας.
Στις 11 το πρωί ο κ. Πανούσης μετέβη στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή, προκειμένου να καταθέσει στοιχεία για τις απειλές που υποστηρίζει ότι δέχεται.
Η Ελ.Ράικου αποστέλλει σήμερα κλήση προς εξέταση μάρτυρα στον πρώην υπουργό, με αφορμή όσα ισχυρίστηκε στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αναφορικά με θέματα διαφθοράς στην Αστυνομία.
Η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς, που διενεργείται εδώ και καιρό, αφορά καταγγελίες περί κρουσμάτων διαφθοράς εντός της ΕΛ.ΑΣ. και μετά τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Πανούσης στην επίμαχη συνέντευξή του κρίνεται σκόπιμο να εισφέρει όσα γνωρίζει για την ερευνώμενη υπόθεση.
Σημειώνεται ότι η κλήση του κ. Πανούση δεν σχετίζεται με το τμήμα της συνέντευξης του σχετικά με απειλές που υποστηρίζει ότι δέχεται, θέμα για το οποίο ο πρώην υπουργός αναμένεται να παραδώσει στοιχεία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Η κατάθεση του κ. Πανούση στους εισαγγελείς Διαφθοράς επικεντρώνεται στο τμήμα της συνέντευξής του, όπου ανέφερε τα εξής:
«Γιατί στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα, και ήταν και αυτή η πλευρά. Δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα. Οι μίζες είναι μίζες. Και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς. Εγώ είπα σε μια παρέα ότι χρωστάω δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον, που με έβαλε και, δεύτερον, που δεν με έβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζω ότι με προστατεύει. Δεν κάνω εγώ γι' αυτά τα πράγματα. Να βλέπω να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και να λέω 'δεν πειράζει, είμαι υπουργός'».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: