Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Τραγωδία δίχως τέλος Nέο ναυάγιο ανοιχτά της Σάμου - Στους 11 οι νεκροί


Τελειωμό δεν έχουν τα ναυάγια με πλοιάρια προσφύγων στο Αιγαίο.
navagio1
Όπως έγινε γνωστό, σκάφος που πλησίαζε το Γαζάλιο Σάμου, προσέκρουσε σε βράχια και βυθίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.
Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 13 άτομα, ενώ περίπου 11 νεκροί έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο, ανάμεσα στους οποίους 2 παιδιά και 4 βρέφη. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από λιμενικό, ιδιωτικά σκάφη και δύτες, ωστόσο οι άνεμοι 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν τις έρευνες.
Eπιχείρηση έξω από την πόλη της Ρόδου  
Μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση 150-200 προσφύγων/ μεταναστών, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9.30 σήμερα το πρωί στο νησί της Ρόδου.
Το σκάφος, που είναι μεγάλο και σχετικά σε καλή κατάσταση, ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από τα "φονικά" βράχια στην πόλη της Ρόδου, στα οποία πριν από μερικούς μήνες είχε βυθιστεί άλλο σκάφος, οδηγώντας στο θάνατο τρία άτομα μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί. Αυτή τη φορά, ευτυχώς η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη.
Την όλη επιχείρηση συντονίζει ο ίδιος ο περιφερειακός λιμενάρχης Γιάννης Αργυρίου, που βρέθηκε στο σημείο από το πρώτο λεπτό, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία των εθελοντών, ιδιωτών με σκάφη τα οποία βοηθούν στην ασφαλή αποβίβαση.
Στο νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους, έχουν μεταφερθεί μέχρι αυτή την ώρα δύο άτομα, ένα κοριτσάκι 11 ετών κι ένας 50χρονος.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: