Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Υπεγράφη η σύμβαση για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια...


 Στην υπογραφή της σύμβασης για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων προχώρησε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας Fraport - Κοπελούζου. Επίκειται...
ανάληψη της λειτουργίας των αεροδρομίων το φθινόπωρο του 2016, οπότε και θα καταβληθεί το τίμημα ύψους 1,234 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαν βάλει τις υπογραφές τους κάτω από τη σχετική σύμβαση οι εμπλεκόμενοι υπουργοί Τσακαλώτος και Καμμένος.

Η Fraport AG με τον Όμιλο Κοπελούζου υπέγραψαν σήμερα με το ΤΑΙΠΕΔ τις συμβάσεις παραχώρησης για τη λειτουργία, τη διαχείριση, την ανάπτυξη και τη συντήρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας για 40 χρόνια. Η ανάληψη της λειτουργίας των αεροδρομίων επίκειται για το φθινόπωρο του 2016, με την ταυτόχρονη προκαταβολή του τιμήματος παραχώρησης ύψους 1.234 δισ. ευρώ από την κοινοπραξία. 

Στις εταιρείες διαχείρισης των αεροδρομίων, η Fraport AG θα έχει την καθαρή πλειοψηφία των μετοχών και ο Όμιλος Κοπελούζου θα έχει το υπόλοιπο μερίδιο. Η κυριότητα των αεροδρομίων θα παραμείνει στο Ελληνικό Δημόσιο για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης. Πέραν της προκαταβολής του τιμήματος παραχώρησης, θα καταβάλλεται κάθε χρόνο τίμημα 22,9 εκατ. ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως. 

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: