Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Συμφωνία με τους θεσμούς για τα φορολογικά Η εφορία θα αναγνωρίζει δαπάνες μόνο μέσω κάρτας το 2016


Η εφορία θα αναγνωρίζει δαπάνες μόνο μέσω κάρτας το 2016
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

    Αθήνα
    Όλες οι δαπάνες της φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να πραγματοποιούνται με τη χρήση πιστωτικών καρτών, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μετά την τρίωρη συνάντησή του με τους Θεσμούς στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.
    Ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε ότι με διατάξεις που θα κατατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή θα προβλέπεται η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με τις δαπάνες που γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος.
    Αυτό ισχύει και για τις ειδικές κατηγορίες δαπανών που οδηγούν σε μείωση του φόρου όπως τα ιατρικά έξοδα.
    Διευκρίνισε μάλιστα ότι κάθε δαπάνη που θα περιλαμβάνεται στη δήλωση θα πρέπει να γίνεται μέσω κάρτας ή τραπεζών, όπως π.χ. και η αγορά αυτοκινήτου.
    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε επίσης ότι όσοι συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση.
    Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς για τα φορολογικά, οι δύο πλευρές, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού, έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία του πλαισίου.
    Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, έχει συμφωνηθεί με τους Θεσμούς το πλαίσιο για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ενώ προχωρούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής τύπου carousel.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: