Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ...


Συμφωνία με τους δανειστές για τον ΑΔΜΗΕ, διαφωνία για τα «κόκκινα» δάνεια...διαφωνία για τα «κόκκινα» δάνεια...
Συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών για τον ΑΔΜΗΕ και για τα φορολογικά, με τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» να παραμένει το μοναδικό «αγκάθι» προκειμένου να υπάρξει εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ, τόνισαν κυβερνητικές πηγές.

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται...
η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας που έχει υπάρξει για τον διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και ακολούθως για την αποκρατικοποίηση του Διαχειριστή. 

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας είναι τα ακόλουθα, όπως ανέφεραν οι πηγές:

 Ο ΑΔΜΗΕ διαχωρίζεται από τη ΔΕΗ και μεταβιβάζεται στο Δημόσιο,
- Το 51% θα παραμείνει στο κράτος, ενώ το 49% θα δοθεί σε στρατηγικό επενδυτή και διαχειριστή κατά ένα μέρος, ενώ το υπόλοιπο και μέσω Χρηματιστηρίου,
- Το management θα παραμείνει στο Δημόσιο, αλλά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει Ευρωπαίος ο οποίος θα επιλεγεί από κοινού μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών,
- Η ΔΕΗ θα εισπράξει μία ευμεγέθη προκαταβολή,
- Η αξία του ΑΔΜΗΕ θα αποτιμηθεί από ανεξάρτητο εκτιμητή διεθνούς κύρους.


Για συμφωνία στα φορολογικά μιλά  κυβερνητικός παράγοντας

Αναφορικά με τα προαπαιτούμενα που άπτονται φορολογικών θεμάτων, έτερος κυβερνητικός παράγοντας υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία.


«Ανοιχτό» το ενδεχόμενο να μεταφερθούν τα «κόκκινα» δάνεια στη διαπραγμάτευση του Ιανουαρίου 

Όσον αφορά στα «κόκκινα» δάνεια πηγές του υπουργείου Οικονομικών αφήνουν «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να μεταφερθεί το κρίσιμο αυτό θέμα στη διαπραγμάτευση του Ιανουαρίου για την πρώτη αξιολόγηση.

Μάλιστα, σε ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί για τον Ιανουάριο η επίλυση του θέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά: «θα τα δούμε όλα».

«Μπορεί ναι, μπορεί όχι», έλεγε την ίδια ώρα από την πλευρά της ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομίας που ερωτήθηκε για το ίδιο θέμα.

Πάντως, κανένας από τους δύο αξιωματούχους δεν διευκρίνιζε αν μπορεί να εκταμιευθεί η δόση του ενός δισ. Ευρώ χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία και στα 13 προαπαιτούμενα.

πηγη  newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: