Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας Συλλαλητήρια στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου


Συλλαλητήρια στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Από το συλλαλητήριο στην Αθήνα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης επτά χρόνων από τη δολοφονία του από αστυνομικά πυρά.
13 φωτογραφίες


Στην πορεία, από τα Προπύλαια προς τη Βουλή και την Ομόνοια, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η κεντρική συγκέντρωση είναι από τις 5 το απόγευμα σε εξέλιξη στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία.

Ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο είναι κλειστός από τις 3 το μεσημέρι,ενώ και ο σταθμός του Συντάγματος έκλεισε στις 5 το απόγευμα. Και οι δύο θα ανοίξουν μετά το πέρας της συγκέντρωσης.

Νωρίτερα, έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες σε διμοιρία των ΜΑΤ.



Φωτιά εκδηλώθηκε σε τέντα περιπτέρου στο ύψος της Παλιάς Βουλής, αλλά έσβησε αμέσως από την Πυροσβεστική.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες, μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα στη 1 το μεσημέρι και οι συμμετέχοντες κινήθηκαν μέσω Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου.

Όταν η πορεία έφθασε ξανά στο ύψος της Εγνατίας, διασπάστηκε σε δύο τμήματα, κάποιοι κινήθηκαν προς την οδό Αγίου Δημητρίου και προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και άλλοι επέστρεψαν στην Καμάρα.

Μετά τη λήξη της πορείας στην περιοχή γύρω από τη Ροτόντα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο κέντρο της πόλης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας παραμένουν σε ισχύ σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα


Επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας κυρίως στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι αστυνομικοί που έχουν βγει στους δρόμους ξεπερνούν τους 5.000. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο αντίστοιχο με εκείνο που είχε τεθεί σε εφαρμογή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και η Πυροσβεστική. Σε κομβικά σημεία βρίσκονται οχήματα με προστατευτικά πλέγματα στο παρμπρίζ για να επέμβουν εφόσον χρειαστεί.

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα πραγματοποιήθηκαν επεισόδια, τα οποία ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και διήρκεσαν πάνω από τρεις ώρες. Ένας Πορτογάλος τουρίστας τραυματίστηκε στη διάρκεια των επεισοδίων.

Πορείες τη μνήμη του δολοφονηθέντος 15χρονου Αλέξη πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος: Βόλος, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λιβαδειά, Λαμία, Λάρισα, Ορεστιάδα, Σάμος, Χανιά, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Ρόδος, Πάτρα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: