Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Αλ Σίσι: Έχω μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα...


Αλ Σίσι: Έχω μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα

Ελλάδα και Αίγυπτος παίζουν σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή. Εκείνο που μας αφορά είναι πως θα συνεργαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να...
αντιμετωπίσουμε τον ακραίο θρησκευτικό φονταμενταλισμό, είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι έχει αποφασιστεί ο καλύτερος μόνιμος και διαρκής συντονισμός στους τομείς άμυνας και της προστασίας του Πολίτη. Αυτή η συνεργασία σε μεγάλο βαθμό έχει ήδη αποτρέψει κινδύνους, είπε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε πρόκληση την αντιμετώπιση της τεράστιας προσφυγικής κρίσης με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο πρόεδρος της Αιγύπους Αμπντάλ Φατάχ αλ Σίσι εξέφρασε την πλήρη εκτίμησή του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και την υπερηφάνεια του για την σχέση των δύο χωρών. Απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό εκφράζοντας την εκτίμηση του αιγυπτιακού λαού. «Η συνετή σας διαδρομή θα είναι ο άμεσος συμπαραστάτης σας σε αυτή την πορεία που σας έχει εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός», είπε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, ενώ αναφερόμενος στις συνομιλίες είπε ότι αποτυπώνουν την διάθεση συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου εξήρε το επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε ότι αποτελούν υπόδειγμα προς μίμηση. Η Αίγυπτος ίσως χρειαστεί στήριξη από τις χώρες που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια στην περιοχή, είπε ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόσθεσε ότι επιβάλλεται μια διεθνής κινητοποίηση ώστε να σταματήσει η λαθραία διακίνηση όπλων. Σχετικά με τη Λιβύη, ανέφερε ότι αργήσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και προειδοποίησε ότι η αντιμετώπιση της κατάστασης στην περιοχή οδηγεί σε περαιτέρω κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: