Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

"Θα γίνει προσπάθεια κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας"...


Κουτσούμπας: Θα γίνει προσπάθεια κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας
Δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές ο Κουτσούμπας...
Την εκτίμησή του ότι θα γίνει προσπάθεια για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας εν όψει των δύσκολων ψηφοφοριών στη Βουλή την επόμενη χρονιά, μετέφερε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο...
Κουτσούμπας. μάλιστα. δεν αποκλείει, οπως είπε στο MEGA, τις πρόωρες εκλογές. Ωστόσο, δεν τις προκρίνει  σαν πολιτική εκτίμηση, ενώ δεν πιστεύει ότι θα συγκροτηθεί οικουμενική κυβέρνηση, όπως λέει ο κ. Λεβέντης, ή μια κυβέρνηση «όλου του ευρωενωσιακού τόξου όπως λέει η κυρια Γεννηματά».

«Περισσότερο σε πρώτη φάση μάλλον θα προσπαθήσουν κάποιες δυνάμεις από τα μικρότερα κόμματα να συνδράμουν την ασταθή πλειοψηφία που έχει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ», ανέφερε.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση, ανέφερε ότι «στο πρόσωπο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αυτή τη στιγμή έχουν βρει τους κατάλληλους για να κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά».

Παράλληλα, ο γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε ανέκδοτο το παράλληλο πρόγραμμα για το οποίο, όπως είπε, γελάνε «οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ» στους διαδρόμους της Βουλής.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στη ΝΔ, για την οποία σημείωσε ότι «δεν μπορεί να βρει περπατισία» με την ουσία της πολιτικής καθώς ταλανίζεται με εσωκομματικές αντιπαραθέσεις.

Ξεκαθάρισε ότι είναι εσωτερικό ζήτημα η εκλογή του αρχηγού και δεν παρεμβαίνει το ΚΚΕ ωστόσο «το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, η διαπάλη όμως είναι πολιτική και στο εσωτερικό της ΝΔ και γενικότερα». Υπό αυτή την έννοια ανέφερε κρίσιμος είναι ο χαρακτήρας που θα αποκτήσει το κόμμα, εάν θα είναι δηλαδή κεντροδεξιός ή θα «πιάσει και την ακροδεξιά ή παλιοβασιλικές δυνάμεις».

Για το σύμφωνο συμβίωσης ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα το καταψηφίσει καθώς εκτιμά ότι ανοίγει το δρόμο για το ζήτημα των υιοθεσιών παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: