Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Υπογράφηκε η απόφαση για τις νέες αντικειμενικές αξίες...



Ανακοινώθηκε την Τρίτη από το υπουργείο Οικονομικών ότι υπογράφηκε η υπουργική απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Όπως αναφέρει το YΠΟΙΚ, με την απόφαση αυτή εφαρμόζεται η...
απόφαση του ΣτΕ περί αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, με αναδρομική ισχύ από τις 21.5.2015, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.

Επίσης, εφαρμόζονται οι νομοθετικές αποφάσεις, που έχουν ψηφιστεί από το 2007, και καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχε προχωρήσει σε εφαρμογή τους.

Το υπουργείο τονίζει ακόμη ότι με αυτή την απόφαση διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, οι οποίες έσπευσαν να παραπληροφορήσουν για «αυξήσεις και νέα φορολογική επιβάρυνσή των πολιτών», χωρίς να έχουν δει καν τις προτάσεις των αρμόδιων επιτροπών.

Παράλληλα, επιβεβαιώνονται οι δεσμεύσεις περί καμίας αύξησης στις αντικειμενικές αξίες, εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Οπως υπογραμμίζεται, στις εννέα κλίμακες διαδοχικών ομάδων τιμών ζώνης που δημιουργούνται, και αφορούν όλη την επικράτεια, στις ισχύουσες τιμές από 400- 650 ευρώ, οι τιμές παραμένουν αμετάβλητες, όπως και στις τιμές από 4.050- 8.800 ευρώ. Σε όλες τις άλλες ομάδες τιμών ζώνης έχουμε μείωση των ισχυουσών τιμών από 5- 19%.

Το υπουργείο προσθέτει, στην ίδια ανακοίνωση, ότι παρά τις εισηγήσεις για αύξηση των τιμών αντικειμενικής αξίας (σε μερικές ζώνες), η πολιτική βούληση ήταν ξεκάθαρη και σταθερή για καμία αύξηση στις τιμές των αντικειμενικών αξιών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και οι επιτροπές που συστάθηκαν (για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών) διεκπεραίωσαν επιτυχώς το έργο τους και σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανταποκρίθηκαν στις νομικές και κοινωνικές αναγκαιότητες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: