Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η Grant Thornton θα «στήσει» την υπηρεσία για τα κόκκινα δάνεια...


Στην εταιρεία ορκωτών ελεγκτών Grant Thornton ανατέθηκε από το υπουργείο Οικονομίας η υποστήριξη για την οργάνωση της «Υπηρεσίας Πίστωσης και Πλούτου» που αφορά στα κόκκινα δάνεια.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, για την υπηρεσία αυτή, πρόκειται για έναν δημόσιο φορέα, ο οποίος «θα έχει πλήρη εικόνα των περιουσιακών στοιχείων κάθε δανειολήπτη, όπως σήμερα έχει μόνο το δικαστήριο, και θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και αντικειμενικό εργαλείο, που θα προσδιορίζει την ικανότητα του δανειολήπτη να αποπληρώνει τα δάνειά του. Ταυτόχρονα θα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα του, ενώ το δάνειο του θα μπαίνει σε κλίμακα αξιολόγησης».

Η απόφαση που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Γιώργος Ιωαννίδης αναφέρει ότι η δαπάνη για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, σύμφωνα με...
την οικονομική προσφορά του αναδόχου, ανέρχεται στο ποσό των 77.500 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και η εν λόγω δαπάνη βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η διάρκεια του έργου ορίζεται σε τέσσερις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Σημειώνεται πως η επιλογή της εταιρείας για την εν λόγω ανεξάρτητη αρχή, ήταν μέσα στις εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση του δευτέρου σετ προαπαιτούμενων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: