Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Το παρασκήνιο της τοποθέτησης Χατζηδάκη-Γεωργιάδη...



...στην αντιπροεδρία της ΝΔ...

Ως στοχευμένη επιλογή, η οποία εξυπηρετεί την ανάγκη για συγκατοίκηση των δύο εσωκομματικών ομάδων, που θα μπορούσαν να κινούνται ως...
ξένες στο ίδιο κόμμα, κρίνεται η τοποθέτηση του Κ.Χατζηδάκη και του Άδ.Γεωργιάδη στις θέσεις των αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα Νέα, από τη μία πλευρά βρίσκεται η φιλελεύθερη πτέρυγα, στη βάση ενός οικονομικού φιλελευθερισμού που εκπροσωπείται στη γαλάζια αντιπροεδρία από τον Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στην άλλη πλευρά του εκκρεμούς κινείται η σκληροπυρηνική, εθνικιστική Δεξιά, η οποία καθοδηγείται από τις παραδοσιακές συντηρητικές αξίες και διακρίνεται ακόμη από στοιχεία ενός παλαιάς κοπής αντικομμουνισμού, που εκπροσωπείται από τον Αδ.Γεωργιάδη. 

Κατά την ίδια πηγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται ότι επιδιώκει μια ώσμωση που όχι μόνο θα συγκρατήσει τις αντίρροπες δυνάμεις στο κόμμα, αλλά θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη και για τον σχεδιασμό μιας αμφίπλευρης διεύρυνσης προς τις δύο πλευρές της πολιτικής κλίμακας που βρίσκεται πάνω στο γραφείο του νέου προέδρου.

Στη βάση αυτή, η διπλή προώθηση στην αντιπροεδρία των Χατζηδάκη - Γεωργιάδη είχε οριστικοποιηθεί από την επομένη κιόλας της εκλογής της νέας κομματικής ηγεσίας, έστω κι αν είχαν προεξοφληθεί οι κυβερνητικές επιθέσεις προς τη ΝΔ για «διπλό παιχνίδι με τον θατσερισμό και την Ακροδεξιά». 

Εξάλλου, με την ανάθεση συγκεκριμένων καθηκόντων στους δύο αντιπροέδρους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να επενδύει και σε έναν δεύτερο στόχο που ξεφεύγει από το εσωκομματικό πεδίο και συνδέεται άμεσα και με την αντιπολιτευτική τακτική ΝΔ: ο νέος αρχηγός θέλει να διαμορφωθεί μια φιλελεύθερη κυβερνητική εικόνα για το κόμμα, εξού και η κατάρτιση του γαλάζιου προγράμματος διακυβέρνησης ανατέθηκε στον Κωστή Χατζηδάκη και, ταυτόχρονα, επιθυμεί μια σύγκρουση με όρους λαϊκής Δεξιάς στη Βουλή - και για αυτόν τον λόγο ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε τον συντονισμό του γαλάζιου κοινοβουλευτικού έργου. 

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: