Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Εγκρίθηκε η τροπολογία Με 165 ψήφους υπερψηφίστηκε η αύξηση των μελών του ΕΣΡ


Με 165 ψήφους υπερψηφίστηκε η αύξηση των μελών του ΕΣΡ
  (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Με ψήφους 165 υπέρ, 86 κατά και 19 «παρών» υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία αυξάνονται τα μέλη του ΕΣΡ από επτά σε εννέα.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Δημοκρατική Συμπαράταξη ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Από την πλευρά τους, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ δήλωσαν παρών.
Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς, προσερχόμενος στην Βουλή, δήλωσε ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών ότι «εάν η ΝΔ συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών». Αντιθέτως «εάν παρ' όλη την κίνηση καλής θέλησης από μεριάς μας η ΝΔ δεν συναινέσει, είναι προφανές ότι επιλέγει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς», συμπλήρωσε.

Όπως είπε: «Από την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά η ΝΔ κωλυσιεργεί στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παρόλο που η υποχρέωση για διεξαγωγή διαγωνισμού απορρέει από τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους. Σήμερα έχει προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία αρνούμενη να συναινέσει στη διεύρυνση του αριθμού των μελών του ΕΣΡ. Προφασίζεται υποτιθέμενες υπερεξουσίες της κυβέρνησης σε σχέση με το διαγωνισμό παρόλο που η μοναδική απόφαση που βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης είναι ο αριθμός των αδειών».

Κύκλοι της ΝΔ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά που την κατηγόρησε για κωλυσιεργία και την κάλεσε να συναινέσει στην τροπολογία ώστε η Βουλή να αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, ανέφεραν: «Η ΝΔ εμμένει στην αλλαγή του νόμου και κατά συνέπεια στην αύξηση των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ».

Για να εκλεγούν τα μέλη του ΕΣΡ απαιτείται πλειοψηφία των 4/5 και ως εκ τούτου χρειάζεται η συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: