Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Νέες συσκέψεις αγροτών...



Δυο αγροτικές συσκέψεις πανελλαδικής εμβέλειας, μία στην Θεσσαλονίκη και μία στην Νίκαια Λάρισας, πραγματοποιούνται σήμερα, Δευτέρα, ενώ για αύριο, Τρίτη, είναι προγραμματισμένη νέα...

συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων στις 12 το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου, με αντικείμενο το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Με αφορμή την σύσκεψη της Θεσσαλονίκης, η οποία αποφασίστηκε στην συνάντηση εκπροσώπων 30 μπλόκων που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα Τέμπη, η συντονιστική επιτροπή των Τεμπών εξέδωσε κάλεσμα συμμετοχής.
Στο κάλεσμα των εκπροσώπων των μπλόκων σημειώνεται ότι οι αγρότες αγωνιούν για το μέλλον τους, ενώ τονίζεται ότι στη συνάντηση των μπλόκων του Σαββάτου στα Τέμπη, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα τρία βασικά αιτήματα: φορολογικό, ασφαλιστικό και κόστος παραγωγής.
Στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας εξάλλου, στη μία το μεσημέρι, η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή μπλόκων, που όπως επισημαίνεται εκφράζει την συσπείρωση των Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα που έχουν συγκροτηθεί (και έχουν υιοθετήσει πλαίσιο αιτημάτων που έχουν αποφασιστεί σε πανελλαδικές συσκέψεις), καλεί σε πανελλαδική σύσκεψη για την οργάνωση και τον πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα.
Στο μεταξύ, τα Τέμπη έκλεισαν και σήμερα Δευτέρα από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ενώ κλείνουν εκ νέου από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ. Για αύριο Τρίτη, λόγω της σύσκεψης της Θεσσαλονίκης, δεν έχει προγραμματιστεί κλείσιμο της κοιλάδας.
Ωστόσο οι αγρότες αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν από την Τετάρτη κλιμάκωση του αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: