Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τσίπρας για Aσφαλιστικό: Είναι λάθος...



 ...να παίρνεις οριζόντια μέτρα...
 «Πρέπει να βρούμε λύσεις για τους πιο αδύναμους» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους προέδρους των επιστημονικών φορέων στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι αλήθεια πως...
όταν παίρνεις μέτρα για τη βιωσιμότητα του συστήματος, συνήθως είναι οριζόντια. Αλλά αυτό είναι λάθος πρακτική» παραδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά βελτιωμένη πρόταση Κατρούγκαλου στο ασφαλιστικό.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη να αναζητηθούν οι τρόποι ούτως ώστε να στηριχθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και οι νέοι επιστήμονες.

Είχε προηγηθεί επισήμανση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκου, ότι στον κλάδο του έχει πάρει πλέον διαστάσεις το φαινόμενο της διαρροής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η βελτιωμένη πρόταση του υπουργού Εργασίας στους ελεύθερους επαγγελματίες περιλαμβάνει ειδική μεταχείριση στους νέους επιστήμονες και «κόφτη» στην ασφαλιστική επιβάρυνση, 

Η βελτιωμένη πρόταση έρχεται στον απόηχο της προειδοποίησης του επικεφαλής του ΕΣΜ Κλάους Ρέγκλινγκ ότι αν δεν προχωρήσει η αξιολόγηση η ελληνική κυβέρνηση κινδυνεύει να μην έχει χρήματα, και ότι το ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το ασφαλιστικό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν δίνουν λύσεις, αλλά οδηγούν στην ανεργία ολόκληρες κοινωνικές κατηγορίες, επιτείνοντας την ύφεση». «Δεν είναι αποδεκτό αυτό το σχέδιο» διαμήνυσε. 

Το ασφαλιστικό σύστημα είτε θα μεταρρυθμιστεί είτε θα καταρρεύσει, προειδοποίησε στο μεταξύ την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην πανηγυρική εκδήλωση επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 1 χρόνου από την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. 

«Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το PSI, δεν ευθυνόμαστε για αύξηση των άνεργων και για το δημογραφικό. Πρέπει να σταθούμε με ευθύνη σε ένα μείζον εθνικό πρόβλημα και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

 skai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: