Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Σχέδιο για 20.000 διορισμούς...


Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα τεράστια κενά στη δημόσια εκπαίδευση. Ζητούν παράλληλα οι αναπληρωτές καθηγητές να χρησιμοποιούνται μόνο για την κάλυψη έκτακτων
...την επόμενη τριετία από το υπ. Παιδείας...

Πρόγραμμα μαζικών διορισμών στην εκπαίδευση, για πρώτη φορά ύστερα από πέντε χρόνια, υπόσχεται η κυβέρνηση για την ερχόμενη σχολική χρονιά, κάτι που...
περιμένουν με μεγάλη αγωνία να υλοποιηθεί δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς πιστεύουν ότι μόνο έτσι θα επιτευχθεί η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Την υπόσχεση αυτήν έδωσε ξανά ο υπουργός Παιδείας στους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών προχθές μιλώντας για 20.000 διορισμούς σε ορίζοντα τριετίας ξεκινώντας από φέτος .
Ταυτόχρονα όμως το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να εξοικονομήσει προσωπικό για να μπει στις τάξεις και να διδάξει, διότι -όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης- «υπάρχει μια κατηγορία εκπαιδευτικών οι οποίοι, αξιοποιώντας πελατειακά δίκτυα, έχουν βγει εκτός τάξης και είναι στη διάθεση των διευθύνσεων ή στις λεγόμενες «γραμματειακές υποστηρίξεις»». Μάλιστα όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «αυτό δείχνει ότι και μαζικούς διορισμούς να κάνουμε φέτος, εάν δεν αλλάξουμε, η εκπαίδευση θα μοιάζει με πιθάρι χωρίς πάτο». Ο κ. Φίλης μίλησε για χιλιάδες πλασματικά κενά, φαινόμενο το οποίο πρέπει να καταπολεμηθεί χωρίς, όπως υπογράμμισε να θέλει να κατηγορήσει τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι δίνουν τη ζωή τους για τα σχολεία.
Πάντως, όσον αφορά στους διορισμούς υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες είτε πρόκειται για μόνιμους είτε για τις προσλήψεις των αναπληρωτών . Οσον αφορά στους μόνιμους διορισμούς τα προβλήματα είναι γνωστά και οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στα δημοσιονομικά ελλείμματα της χώρας . Με τους αναπληρωτές όμως έχουν προκύψει επιπλέον κωλύματα από το ΣτΕ, το οποίο απαιτεί οι προσλήψεις αναπληρωτών να έχουν ως ελάχιστο κριτήριο και προϋπόθεση τη συμμετοχή τους στους μέχρι τούδε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, δηλαδή το να βρίσκονται στην κατηγορία των εκπαιδευτικών οι οποίοι αξιολογήθηκαν από τους διαγωνισμούς και κρίθηκαν ότι μπορούν να διοριστούν. Αυτό, όπως παραδέχτηκε και ο υπουργός, δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα στους πίνακες προσλήψεων των αναπληρωτών και ως εκ τούτου το υπουργείο θα κινηθεί με βάση και αυτό το νέο δεδομένο, ούτως ώστε τον Σεπτέμβριο τα σχολεία να λειτουργήσουν στην ώρα τους, από την πρώτη στιγμή, χωρίς να χαθεί καμία διδακτική ώρα.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: