Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό θα ζητήσει ο πρωθυπουργός


Παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για το προσφυγικό.  Κάποιοι δεν κατανοούν ότι είτε οι συμφωνίες τηρούνται από όλους, είτε δεν υπάρχουν συμφωνίες τόνισε ο κ. Τσίπρας στρέφοντας τα «πυρά» του στην Αυστρία και τις υπόλοιπες οκτώ χώρες για τη λήψη μονομερών μέτρων στο προσφυγικό.
tsiprasvouli
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε ανοιχτά την Αυστρία ότι, συγκαλεί παρασυσκέψεις χωρίς να καλούνται χώρες που τους αφορά το ζήτημα.
Απογοητευτική είναι η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ευρώπη σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως κάποιοι δεν κατανοούν, είπε, ότι οι κοινοί κανόνες είτε ισχύουν για όλους είτε δεν υπάρχουν. Επίσης οι κοινές συμφωνίες είτε τηρούνται από όλους είτε δεν υπάρχουν. Είναι ντροπή οι αποφάσεις που έλαβαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να ακυρώνονται από κάποιες παρασυνάξεις,
Η Ελλάδα θα απαιτήσει από τους εταίρους να συμπεριφέρονται υπεύθυνα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν θα γίνουν δεκτά είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μια αποθήκη ψυχών.
Είπε πως θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου, ώστε να διαμορφωθεί κοινή θέση βάσει της οποίας η Ελλάδα θα ζητήσει υποχρεωτική εφαρμογή του relocation και resettlement από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: