Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί Μητσοτάκη...


Κυριάκος Μητσοτάκης
...για το «πόθεν έσχες»...

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει εκ νέου θέμα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από...
δημοσίευμα περιοδικού, το οποίο αναφέρει ότι η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφκσι, είχε εταιρική-επαγγελματική σχέση με τον Σταύρο Παπασταύρου, η οποία όμως δεν καταγράφηκε στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως όταν είδε το φως της δημοσιότητας «η είδηση πως στο Δ.Σ. της εταιρείας της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, συμμετείχε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στ. Παπασταύρου, ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εάν είχε συμπεριλάβει στις φορολογικές του δηλώσεις, ως όφειλε λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, τα οικονομικά στοιχεία από τη δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του για τα αντίστοιχα οικονομικά έτη».

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «αντί απαντήσεων, η Νέα Δημοκρατία εκτόξευσε άσφαιρες απειλές περί μηνύσεων και αγωγών, αφήνοντας στην άκρη το επίδικο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από «το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για μισόλογα. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Κ. Μητσοτάκης άφησε κενή τη στήλη με τα στοιχεία της συζύγου του, η οποία σύμφωνα με τον νόμο είναι υπόχρεη δήλωσης Πόθεν Έσχες μέσα από τη δική του δήλωση, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας κατά το έτος 2009».

Για τον παραπάνω λόγο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «μετά κι από αυτή την εξέλιξη, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στα αρχικά μας ερωτήματα:

»Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξαιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ;

»Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;

»Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη;

»Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά “μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου”, με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: