Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Τσίπρας: Καλή βάση διαλόγου οι προτάσεις των αγροτών...


Τσίπρας: Σε καλή βάση διαλόγου οι προτάσεις των αγροτών

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...

Ως ''καλή βάση διαλόγου'' χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις προτάσεις των αγροτών στην σημερινή τους συνάντηση, τονίζοντας ότι επιθυμεί την...
δυνατότητα ύπαρξης ενός μόνιμου συμβουλίου με μέλη αγροτών και της κυβέρνησης, προκειμένου να υλοποιηθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό χώρο. 

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας:

Δεν θέλω να αποφύγω καθόλου τη συζήτηση όμως κάποια στιγμή πρέπει να κουβεντιάσουμε τα μεγάλα προβλήματα.
Είμαι υπέρ του διαλόγου, ο διαλόγος όμως να οδηγεί σε λύσεις. Θέλω να σας προτείνω τη δυνατότητα να υπάρξει ένα μόνιμο συμβούλιο με εκπροσώπους δικούς και από την κυβέρνησης, ώστε να σχεδιάσουμε και να υλοιποιήσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο αγροτικό χώρο.

Την ίδια στιγμή, μίλησε για ''ανταγωνισμούς'' που υπάρχουν στα ζητήματα εκπροσώπησης των κινημάτων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε όλες τις απόψεις. 



Μίλησε, επίσης, για ''ωρίμανση'' του αγροτικού κίνήματος προκειμένου ο αγώνας τους να έχει αποτελέσματα και να μην βρίσκονται απλά για λίγο χρονικό διάστημα τα μπλόκα στα ΜΜΕ.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει πολιτική για τους αγρότες χωρίς τις δικές τους πρότασεις, οι οποίες, όμως, θα πρέπει να λάβουν υπόψη και το γενικότερο πλαίσιο.

Δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική χωρίς να λάβουμε τις δικές σας θέσεις και τις δικές σας πρότασεις. Και οι δικές σας προτάσεις όμως δεν μπορούν να μην λάβουν υπόψη το γενικότερο πλαίσιο.

Στην ίδια συνάντηση, ο πρωθυπουργός μίλησε, επιπρόσθετα για ''καταστροφή του εθνικού πλούτου'' που ξεκίνησε από το 2010, ενώ, όπως τόνισε ''αν δεν καταφέρουμε να ανακτήσουμε τον εθνικό πλούτο, τότε δεν θα μπορούμε να μιλάμε ούτε για εισόδημα ούτε για συντάξεις ούτε για έξοδο από την κρίση''. 

Κατέληξε, δε, ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι καλή βάση διαλόγου που θα έπρεπε να έχει ξεκίνησει εδώ και πολύ καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: