Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο σοροί-Τριήμερο πένθος-Εξαιρετικά βίαιη η πρόσκρουση Συντριβή ελικοπτέρου-Διακόπηκαν οι έρευνες για τον τρίτο χειριστή λόγω της νύχτας


Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις ένοπλες δυνάμεις με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212, που συνετρίβη στην Κίναρο, και στο οποίο χάθηκαν οι τρεις χειριστές του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Στο πλαίσιο αυτό, οι αυριανές ορκωμοσίες των νεοσυλλέκτων θα πραγματοποιηθούν με τα όπλα υπό μάλης και δεν θα γίνουν παρελάσεις.
el
Σταμάτησαν οι έρευνες λόγω νύχτας
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη, σταμάτησαν όταν έπεσε το φως, λόγω του απόκρημνου της περιοχής.
Oι ομάδες της ΕΜΑΚ και των βατραχανθρώπων, θα διανυκτερεύσουν απόψε στην περιοχή των συντριμμιών. Στη φρεγάτα ΥΔΡΑ παραμένει η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου, μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα, να επαναλάβουν τις έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας Οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος που έχουν εντοπισθεί, θα μεταφερθούν αύριο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για νεκροψία-νεκροτομή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκρουση του ελικοπτέρου με την πλαγιά ήταν τόσο βίαιη, που τα συντρίμμια διασκορπίστηκαν σε μια περιοχή 300 μέτρων.
Νωρίτερα ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στην Κίναρο. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ ανήκουν στον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου. Παραμένει αγνοούμενος ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, συγκροτήθηκε επιτροπή διερεύνησης με σκοπό την εξακρίβωση των ακριβών αιτίων του ατυχήματος, η οποία έχει ήδη αναλάβει έργο από πρωινές ώρες στην περιοχή.
toul
toul b
pananas
Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος που επέστρεψε από τις Βρυξέλλες βρίσκεται στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών.
Στην Αθήνα επέστρεψαν νωρίς το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης, οι οποίοι μετέβησαν στον τόπο του δυστυχήματος και παρακολούθησαν την εξέλιξη των ερευνών.
kinaros
Ακολούθως επισκέφθηκαν τη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ όπου ενημερώθηκαν για την όλη επιχείρηση.
Θρήνος στη Λέρο
Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λέρου στο άκουσμα της είδησης ότι ο ένας εκ των τριών χειριστών του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε τα ξημερώματα δυτικά της Λέρου, στη νησίδα Κίναρος,
Kατάγεται από γνωστή οικογένεια του νησιού. Πρόκειται για τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου ναυτίλο-χειριστή ραντάρ, 36 χρονών.
Οι γονείς του άτυχου ανθυπασπιστή κατάγονται από το νησί και ο ίδιος το επισκεπτόταν αρκετές φορές για διακοπές την θερινή περίοδο. Η είδηση προκάλεσε βαρύ πένθος στο νησί όπου η οικογένεια Ευαγγέλου έχει πολλούς συγγενείς και φίλους Σημειώνεται ότι η νησίδα Κίναρος όπου συνετρίβη το ελικόπτερο ανήκει διοικητικά στον Δήμο Λέρου.
Αλ.Τσίπρας: Να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος  
Τη βαθύτατη οδύνη του για το θάνατο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για το θανατηφόρο δυστύχημα που έπληξε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό μας. Είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές και, μάλιστα, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα.
Ζήτησα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Στις οικογένειες των πεσόντων αξιωματικών εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: