Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ηρεμία μετά τον αναβρασμό στην Ειδομένη...


Ηρεμία μετά τον αναβρασμό στην Ειδομένη - Παραμένει η «ασφυξία» στον Πειραιά

«Καραβάνια» προσφύγων πήραν την Κυριακή το δρόμο της επιστροφής στην Ειδομένη, εξαιτίας ανυπόστατων φημών που διακινούνταν ότι θα...
ανοίξουν τα σύνορα.

Στις γραμμές δημιουργήθηκαν δύο «στρατόπεδα»: αυτοί που ήθελαν να περάσουν και αυτοί που προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν ότι δεν θα ανοίξουν τα σύνορα.

Απέναντι από αυτούς που συγκεντρώθηκαν από το πρωί επάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές για να περάσουν τα σύνορα, παρατάχθηκε μια άλλη ομάδα που προσπαθούσε να τους μεταπείσει, εξηγώντας τους ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν και πως όλη αυτή η κίνηση είναι ανώφελη.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και ύστερα από συζητήσεις και αρκετή ένταση, επικράτησε ηρεμία.

Νωρίς το απόγευμα, δύο λεωφορεία αναχώρησαν από την Ειδομένη για την Πιερία. Μεταξύ των προσφύγων που εγκατέλειψαν την Ειδομένη είναι και η οικογένεια της 9χρονης που είχε νοσήσει από ηπατίτιδα Α' . Όπως εξήγησε η μητέρα της, η κατάσταση στην Ειδομένη είναι πλέον ανυπόφορη. 

«Θέλω καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μου και να μπορέσω να δω πώς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας για τη Γερμανία» δήλωσε.

Στην περιοχή επικρατεί ηρεμία μέχρι και αυτή την ώρα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο για τις ροές, το σύνολο των προσφύγων/μεταναστών στη χώρα φτάνει τους 50.256.

Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: