Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Οκτώ συλλήψεις στη Νέα Ιωνία Αττικής Έκαναν «ντελίβερι» λαθραίων τσιγάρων και καπνού


Έκαναν «ντελίβερι» λαθραίων τσιγάρων και καπνού
Φωτογραφία αρχείου.   (Φωτογραφία:  Associated Press )
Νέα Ιωνία
Υποδυόμενοι τους διανομείς φαγητού, διακινούσαν λαθραία πακέτα τσιγάρα και πακέτα καπνού στην περιοχή της Νέας Ιωνίας τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας σε Νέα Ιωνία και Αργυρούπολη, οκτώ μέλη της, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Πρόκειται για επτά Πακιστανούς΄, ηλικίας 15-49 ετών, κι έναν 46χρονο Έλληνα, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους.

Η δράση τους ήρθε στο φως όταν, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού στη Νέα Ιωνία, εντοπίστηκε στην περιοχή ισόγεια κατοικία, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό τοίχου που καλύπτονταν με χαλί πλήθος πακέτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού, που δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τον νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Όπως προέκυψε, δύο από τα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο 46χρονος, είχαν τον ρόλο του προμηθευτή και του εισπράκτορα των κερδών, τρία μέλη είχαν αναλάβει τη φύλαξη του σπιτιού, ενώ οι υπόλοιποι διακινούσαν και πωλούσαν τα πακέτα των τσιγάρων και του καπνού υποδυόμενοι τους διανομείς φαγητού, κινούμενοι με μοτοσικλέτες στις οποίες είχαν προσαρμόσει κουτιά μεταφοράς.

Στην κατοχή τους, καθώς και σε έρευνες σε σπίτια τους σε Νέα Ιωνία και Αργυρούπολη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14.404 πακέτα τσιγάρων, 665 πακέτα καπνού, τέσσερις δίκυκλες μοτοσικλέτες με προσαρμοσμένα σε αυτές κουτιά μεταφοράς κι ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί φορολογίας καπνού και περί αλλοδαπών, καθώς και για παράβαση των νόμων περί τελωνειακού κώδικα, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: