Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

«Η Ελλάδα έχει στην Σερβία μια φίλη»...

«Η Ελλάδα έχει στην Σερβία μια φίλη» δήλωσε ο σέρβος εθνικός συντονιστής για το προσφυγικό

«Η Ελλάδα έχει στην Σερβία μια φίλη» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης, Αγωνιστικών και Κοινωνικών θεμάτων της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν, εθνικός συντονιστής αρμόδιος για...
θέματα μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.

Ειδικότερα, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα ορισμένων ελληνικών μέσων ενημέρωσης για διάβημα της Αθήνας προς το Βελιγράδι αναφορικά με την προσφυγική κρίση, ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για την Επίλυση Θεμάτων Μεικτών Μεταναστευτικών Ροών και υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης, Αγωνιστικών και Κοινωνικών θεμάτων της Σερβίας κ.Αλεξάνταρ Βούλιν προέβη στην εξής ανακοίνωση:

"Η Σερβία από την αρχή της προσφυγικής κρίσης ζητά να υπάρξει μια ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση για την επίλυσή της. Σε όλες τις συναντήσεις υπό την διοργάνωση της Σερβίας, εκλήθησαν και εκπρόσωποι της Ελλάδος, καθώς και όλων των υπολοίπων χωρών οι οποίες πλήττονται από την κρίση, προσπαθώντας εργαζόμενοι από κοινού για την εξεύρεση κοινής λύσης. Θεωρούμε ότι μόνο εργαζόμενοι από κοινού και απέχοντας από μονομερείς ενέργειες μπορούμε να διαχειριστούμε τις μεταναστευτικές ροές και να βοηθήσουμε κάθε χώρα που πλήττεται, αλλά και τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο.

Η Ελλάδα έχει στην Σερβία μια φίλη πρόθυμη να συμμετάσχει στην από κοινού εξεύρεση λύσης και από αυτήν την προσπάθεια δεν πρέπει να λείπει καμία από τις χώρες που βρίσκονται κατά μήκος της μεταναστευτικής οδού. Για τον λόγο αυτό η Σερβία ζητά τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προορίζονται ως βοήθεια για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης να διατίθενται και στις χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες όμως αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα σαν να είναι και οι ίδιες μέλη. Η Ελλάδα και η Σερβία έχουν καλές και φιλικές σχέσεις, οι οποίες θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται.Η Σερβία αντιμετωπίζει υπεύθυνα τους πρόσφυγες, τους γείτονές της, αλλά και τους πολίτες της. Η πολιτικής μας είναι σαφής και ξεκάθαρη: όπως συμπεριφέρονται οι άλλες χώρες της μεταναστευτικής οδού και ιδιαίτερα οι χώρες που είναι αποδέκτες προσφύγων, έτσι θα συμπεριφερθεί και η Σερβία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: