Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Το κέντρο μπορεί να φιλοξενήσει 4000 άτομα Μέσα στην εβδομάδα η μετακίνηση πρόσφυγων από τον Πειραιά στο Σκαραμαγκά


prosfyges
Η διαδικασία μετακίνησή τους, πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί με λεωφορεία με βάση νέο σχεδιασμό του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Οι εκτιμήσεις των εμπλεκόμενων Υπουργείων είναι ότι στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά που βρίσκεται κοντά στον Πειραιά θα υπάρξει η δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 4.000 ατόμων.
Πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπάθησαν από άλλα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας να μετακινηθούν από μόνοι τους με ταξί η λεωφορεία προς το Σκαραμαγκά, ωστόσο οι αρχές δεν τους επέτρεψαν την είσοδο καθώς η όλη διαδικασία θα γίνει με προγραμματισμό και σχεδιασμό.
Ήδη αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο κέντρο 1050 άτομα. Ανάλογη κίνηση από μετανάστες και πρόσφυγες να μετακινηθούν προς το λιμάνι του Πειραιά από άλλες δομές φιλοξενίας προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν μια θέση στο Σκαραμαγκά, έγινε και μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο το λιμενικό σώμα στο πλαίσιο μέτρων αποτροπής από την Παρασκευή έδωσε εντολή και σφραγίστηκαν τα έγγραφα ταυτοποίησης των ατόμων που διαμένουν λιμάνι.
Το πρωί έφτασαν 6 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star1 ενώ στους χώρους του λιμανιού βρίσκονται ήδη 3730 άτομα.
Χθες παρά το γεγονός ότι τρία λεωφορεία βρέθηκαν στο λιμάνι προκειμένου να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες σε Μαλακάσα και Οινόφυτα κανείς δεν επιβιβάστηκε σε αυτά ενώ για σήμερα δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για μεταφορά σε δομές φιλοξενίας.
Εν τω μεταξύ η Αντιφασιστική Συνέλευση Πειραιά διοργανώνει για σήμερα Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες που βρίσκονται στο Ελληνικό με προ συγκέντρωση στην πλατεία Αγ.Τρύφωνα στην Τερψιθέα ενώ την Τετάρτη 20 Απριλίου η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή έχει προγραμματίσει συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στη πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά.
Σε καθημερινή βάση βρίσκεται σε επιφυλακή διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τον σταθμό του Ηλεκτρικού για να αποτρέψει τυχόν συγκεντρώσεις που θα οδηγούσαν στα έκτροπα, με ακροδεξιούς, που σημειώθηκαν πρόσφατα στο κέντρο της πόλης και στο λιμάνι.
Επίσης δυνάμεις του λιμενικού αλλά και άνδρες της ασφάλειας του λιμενικού με πολιτικά επιτηρούν σε όλες τις πύλες του λιμανιού του Πειραιά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα η μετακινήσεις ατόμων από άλλες δομές φιλοξενίας προς το λιμάνι
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: