Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Από γυναίκες λιμενικούς Ξεκίνησε η διανομή φυλλαδίου στους πρόσφυγες του Πειραιά


Ξεκίνησε η διανομή φυλλαδίου στους πρόσφυγες του Πειραιά
  (Φωτογραφία:  Associated Press )
Πειραιάς
Ξεκίνησε από σήμερα, Σάββατο, η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου στους πρόσφυγες του Πειραιά, με το οποίο καλούνται σε τέσσερις γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά) να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Τη διανομή έχουν αναλάβει γυναίκες λιμενικοί.
Πάντως, μόλις 30 πρόσφυγες αναχώρησαν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά για τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα στην Αττική. Οι πρόσφυγες στους δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά ανέρχονται σε 4.500.
Το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 2 από τα Δωδεκάνησα μεταφέροντας δύο πρόσφυγες από την Κω, ενώ το μεσημέρι το Blue Star Paros μετέφερε 17 πρόσφυγες από τη Ρόδο.
Εν τω μεταξύ το μεσημέρι έγιναν δύο πορείες συμπαράστασης στους πρόσφυγες, μία στον Πειραιά και μία στην Αθήνα. Στον Πειραιά περίπου 30 άτομα διαδήλωσαν από τον σταθμού του τρένου ώς το λιμάνι, ενώ στην Αθήνα περίπου 300 άτομα, ανάμεσά τους και μετανάστες από τον Πειραιά έκαναν πορεία από την πλατεία Βικτωρίας ώς το Σύνταγμα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: