Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Διαψεύδει τα περί υποκλοπής...


Διαψεύδει τα περί υποκλοπής του διαλόγου Τόμσεν - Βελκουλέσκου η ΕΥΠ

...του διαλόγου Τόμσεν - Βελκουλέσκου η ΕΥΠ...

Απάντηση σε αναφορές του Τύπου ότι η διαρροή της συνομιλίας του Πολ Τόμσεν με τη Ντέλια Βελκουλέσκου που αποκάλυψε το Wikileaks προέρχεται από ελληνική υποκλοπή, δίνει ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης.

«Αποστολή...
της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι η προστασία της Εθνικής μας Ασφάλειας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας» αναφέρει ο κ. Ρουμπάτης και διαψεύδει τα περί υποκλοπής τονίζοντας:

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί πάντα Εισαγγελική Παραγγελία για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων ή άλλων απειλών.

Υπενθυμίζεται πως η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel έδειξε την ΕΥΠ ως πηγή της διαρροής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει ίσως σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών ΕΥΠ, ένας άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως η εύλογη πηγή της διαρροής, η οποία κλόνισε την ήδη προβληματική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών της.

Όπως αναφέρει η Tagesspiegel, η υποκλοπή έγινε σε ένα τηλεφώνημα από δωμάτιο του Χίλτον στην Αθήνα στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον και ακολούθως δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα Wikileaks. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: