Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Συνέδριάζει η ΕΠΟ Κρίσιμη ημέρα για την αποφυγή του Grexit


Κρίσιμη ημέρα για την αποφυγή του Grexit
  (Φωτογραφία:  Intime )Aθήνα
Κρίσιμη αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Grexit αναμένεται η σημερινή ημέρα, καθώς διεξάγεται το έκτακτο Δ.Σ. της ΕΠΟ. Η διορία της FIFA για έξοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου από όλες τις εκτός συνόρων διοργανώσεις τελειώνει την Παρασκευή (15/4) και πιέζει ασφυκτικά, γεγονός που πιθανότατα θα αναγκάσει την Ομοσπονδία να πάρει κάποιες αποφάσεις που θα τη βγάλουν από το αδιέξοδο.

Μάλιστα ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, πρόεδρος της κυπριακής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της FIFA, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή πριν από την παρουσία του στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.

Ο Κύπριος παράγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει την άμεση εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ στον κώδικα δεοντολογίας, να μπορεί δηλαδή η Επιτροπή Δεοντολογίας να εξετάζει υποθέσεις που αφορούν αδικήματα που τελέστηκαν πριν το καλοκαίρι του 2015, όταν δηλαδή και συστάθηκε η συγκεκριμένη Επιτροπή.

Με αυτό τον τρόπο θα έχει τη δύναμη να καθαιρέσει από τις θέσεις τους αρκετά πρόσωπα της ΕΠΟ που εμπλέκονται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και την κάρτα υγείας.

Σε αντίθετη περίπτωση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής είναι αποφασισμένος να επέμβει με τροπολογία-εξπρές στα διοικητικά της ΕΠΟ και να απομακρύνει όσους διώκονται ποινικά, ενώ μπορεί να υπάρξει και τροπολογία για ένταξη της Ομοσπονδίας στο ενιαίο μισθολόγιο.

Ετσι θα άρει τη ματαίωση του Κυπέλλου (με τη διεξαγωγή του, πάντως, πιθανότατα κεκλεισμένων των θυρών ή με μαθητές) και η απειλή της FIFA θα απομακρυνθεί.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: