Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Συνέντευξη στην ΕΡΤ-3 Γ. Παπανδρέου: «Δεν με ενδιαφέρει κανένας θώκος»


Στις μεταρρυθμίσεις που μόνο η κυβέρνησή του το 2009-2011 κατάφερε να κάνει αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Βόρεια Ελλάδα όπου βρέθηκε και την συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ-3.
papandreou
«Αποδείξαμε με όσα κάναμε πως ήμαστε διατεθειμένοι να συγκρουστούμε», είπε,αντιπαραβάλλοντας τις κυβερνήσεις που ακολούθησαν και δεν έκαναν καμία μεταρρύθμιση. «Σαμαράς και Τσίπρας έμειναν σε ό,τι γράφει το Μνημόνιο. Καμία πρωτοβουλία για να αλλάξει η χώρα», είπε, αναρωτώμενος όμως αλήθεια πόσα μπορούμε να κάνουμε πέραν από το μνημόνιο, σε ‘πέντε βασικά πράγματα’, όπως ηγραφειοκρατία, η Δικαιοσύνη, η Πράσινη Ανάπτυξη, το Ασφαλιστικό κ.ο.κ. «Μπορούμε τα κόμματα να συμφωνήσουμεστην ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Μπορούμε να εξαλείψουμε τηνσυναλλαγή/γραφειοκρατία στο Δημόσιο;», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, λέγοντας πωςαυτά είναι τα ερωτήματα, που πρέπει να απαντήσουμε και πως αν οι πολιτικέςδυνάμεις συνεργαστούν και κινητοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, η χώρα θαπάει μπροστά.
Αναφερόμενος στηνπερίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνησή του, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξεπως «η απάτη με το έλλειμμα που παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή και απέκρυπτεήταν μεγάλη», βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Υπερασπίστηκε την πρότασή τουγια δημοψήφισμα, υποστηρίζοντας πως αυτό θα έπρεπε να έχει διεξαχθεί, αλλά καιαφήνοντας αιχμές για όσους δεν το στήριξαν. «Ο κ.Βενιζέλος δεν τίμησε αυτό πουτου ανέθεσα. Θα μπορούσε να έχει στηρίξει σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή. Το δημοψήφισμαέπρεπε να είχε γίνει», είπε, αποδίδοντας τα γεγονότα της περιόδου στο ότι «υπήρχεστο εσωτερικό μία συγχορδία που είδε μία ευκαιρία, άλλοι για να γίνουν αρχηγοί,άλλοι για κυβερνήσεις».
Παρ’ όλα αυτά,ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, επέμεινε στην ανάγκη υπό τις παρούσεςσυνθήκες, να παραμεριστούν οι κομματικές και προσωπικές φιλοδοξίες, προκειμένου«να βάλουμε πλάτη για την Ελλάδα». Υποστήριξε εξάλλου πως ο κόσμος έχει αρχίσεινα συνειδητοποιεί ότι δεν ήταν το Μνημόνιο το πρόβλημα, αλλά πως υπήρχανσυγκεκριμένα προβλήματα που οδήγησαν στο Μνημόνιο. Όσο για τις δικές τουκινήσεις, ξεκαθάρισε πως στόχος του δεν είναι «η ανάκαμψη του Παπανδρέου», αλλάνα φτιαχτεί το κράτος. «Δεν με ενδιαφέρει κανένας θώκος. Όσα κάνω, τα κατάφεραμε αγώνα. Κληρονόμησα ένα ρολόι από τον παππού μου και το όνομά μου από τονπατέρα μου. Αυτό έγραφε η διαθήκη του Ανδρέα», είπε.
Ερωτηθείς για τιςπερίφημες συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότιείναι υπέρ των διαδηλώσεων, σημειώνοντας όμως ότι συνθήματα που βγήκαν από τις ‘πλατείες’το 2011, όπως το ‘να καεί το μπουρδέλο η Βουλή’ υπήρξαν υπερβολικά. «Ήτανπολλοί οι ‘αγανακτισμένοι’ το 2011, αγανακτισμένοι από την περικοπή στηνσπατάλη, στην κλεψιά των δημοσίων πόρων», είπε, αφήνοντας αιχμές για όσουςυποκινούσαν τέτοιες διαδηλώσεις.
- See more at: http://www.matrix24.gr/2016/06/g-papandreou-den-me-endiaferi-kanenas-thokos-osa-kano-ta-katafera-me-agona/#sthash.vAqyd1Ii.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: