Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Δώσαμε και τον ΟΛΠ...




Εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, που συνεδρίασε την Παρασκευή στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η σύμβαση παραχώρησης Οργανισμού...
η οποία στη συνέχεια θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήφισης και στη Βουλή, στη συνέχεια τη διαχείριση του λιμανιού αναμένεται να αναλάβει η China COSCO Shipping Corporation Limited.

Εντωμεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα, Παρασκευή, για 16η ημέρα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης (ΟΜΥΛΕ και Ένωση Λιμενεργατών). Τα σωματεία τους έχουν κυρήξει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και αποχή από την εργασία τα Σαββατοκύριακα
Η απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια, που ζητούν τη διασφάλιση των εργασιακών του σχέσεων εν όψει της ιδιωτικοποίησης, έχει προκαλέσει αντιδράσεις εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας. Μάλιστα,  ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιάννης Κούβαρης με επιστολή του προς τους εμπλεκόμενους φορείς υποστηρίζει ότι το Σάββατο 11 Ιουνίου αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά 8 κρουαζιερόπλοια, τα οποία αναμένεται να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν ταυτόχρονα 6.660 επιβάτες.

Οι επιβάτες αυτοί αναμένεται να καταφθάσουν με πτήσεις τσάρτερ από διάφορα μέρη του κόσμου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια στους σταθμούς κρουαζιέρας στο λιμάνι. Επίσης, άλλοι 2.000 επιβάτες θα αποβιβασθούν από ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο προκειμένου να επισκεφθούν με πούλμαν αρχαιολογικούς χώρους στην Αττική και κυρίως στην Ακρόπολη.

Στην επιστολή επισημαίνεται, επίσης, ότι δύο από τα πλοία αυτά δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε κανένα άλλο ελληνικό λιμάνι και η μη εξυπηρέτησή τους θα δημιουργήσει καταστροφικά αποτελέσματα για την ελληνική κρουαζιέρα που τόσο πολύ έχει προσπαθήσει το λιμάνι του Πειραιά.


«Ήδη έχουμε γίνει δέκτες έντονων διαμαρτυριών από τις εταιρείες κρουαζιέρας για την κατάσταση η οποία επικρατεί, με πλέον χαρακτηριστική την επιστολή του αντιπροέδρου του διεθνούς ομίλου κρουαζιέρας Bill Sharp Princess Cruises, την οποία σας επισυνάπτουμε για την πληρέστερη ενημέρωσή σας» αναφέρει.

Πηγή tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: