Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα...


LIVE - Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το Brexit ... για μία καλύτερη Ευρώπη.
O Αλέξης Τσίπρας για το BREXIT...
Την ανάγκη ενός νέου οράματος και ενός νέου ξεκινήματος για την ενωμένη Ευρώπη υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, την...
επικράτηση δηλαδή του Brexit.

Κάνοντας λόγο για κρίση ταυτότητας και στρατηγικής στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως το αποτέλεσμα δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. «Οι ακραίες επιλογές της λιτότητας που διεύρυναν τις ανισότητες, η αλά καρτ διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, τα κλειστά σύνορα, οι φράχτες είχαν ήδη δώσει το σήμα μιας εκτεταμένης κρίσης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος».

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να αναρωτηθούμε ποια είναι η γενεσιουργός αιτία της κρίσης: «το έλλειμμα δημοκρατίας, η εκβιαστική επιβολή άδικων επιλογών».

Μίλησε για επιστροφή «στη δήθεν ασφάλεια της εικονικής περιχαράκωσης στον εθνικό απομονωτισμό. Αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος», τόνισε.

«Χρειαζόμαστε άμεσα αλλαγή πορείας, βαθιές δημοκρατικές τομές στην Ευρώπη, αλλαγές αντιλήψεων και αλλαγές πολιτικών», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Να επαναθεμελιώσουμε την Ευρώπη στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης».

Μίλησε επίσης για την ανάγκη αντεπίθεσης των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων για να σταματήσει η επέλαση της ακροδεξιάς. «Αποδείχτηκε ότι ο υπεροπτικός και αλαζονικός λόγος των τεχνοκρατών δεν συγκινεί αλλά εξοργίζει τους λαούς», επισήμανε.

«Χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα και ένα νέο ξεκίνημα για την ενωμένη Ευρώπη. Ένα όραμα για μια καλύτερη Ευρώπη, κοινωνική και δημοκρατική, όπου η πολιτική θα πάρει τα πρωτεία από την οικονομία. Γι’ αυτή την Ευρώπη αξίζει να αγωνιστούμε και να παλέψουμε», κατέληξε.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: