Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ο Ντάισελπμπλουμ θαυμάζει τον Τσίπρα...



Τον θαυμασμό του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εκφράζει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του...
σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδας, μεταξύ των οποίων η «Guardian» και η «SZ».
«Θαυμάζω τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, αφού πρώτα συμφώνησε στο νέο πακέτο βοήθειας, το οποίο περιλαμβάνει σκληρούς όρους» δηλώνει ενδεικτικά και εμφανίζεται βέβαιος, ότι το ΔΝΤ θα στηρίξει την Ευρωζώνη στο σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Το Brexit δεν θα φέρει το χάος
Όσον αφορά το ζήτημα του Brexit, ο πρόεδρος του Eurogroup καλεί τη Βρετανία να παραμείνει στην Ε.Ε. και διατυπώνει την επιθυμία του για «μία ισχυρότερη Βρετανία εντός της Ε.Ε.».
Ο ίδιος πάντως, παραδέχεται, ότι δεν έχει καταρτιστεί ένα «μεγάλο πλάνο» για την επόμενη ημέρα ενός πιθανού Brexit και ότι προς το παρόν υπάρχουν πολλές ιδέες, οι οποίες βρίσκονται υπό συζήτηση.
«Το Brexit θα έχει αρνητικές συνέπειες και στη Βρετανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά φυσικά, η Ευρωζώνη δεν πρόκειται να καταρρεύσει εξαιτίας αυτού» υπερτονίζει και σπεύδει να υπογραμμίσει ότι «δεν θεωρώ ότι θα επέλθει χάος και πανικός».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: