Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Τουρκία: Δεν αγνοούνται πλοία...Τουρκία: Εξαφανίστηκαν και 14 πλοία του πολεμικού ναυτικού!...


Τουρκία: Εξαφανίστηκαν και 14 πλοία του πολεμικού ναυτικού!Οι αρχές φοβούνται ότι οι διοικητές των πλοίων αυτών είναι πραξικοπηματίες...

Δεν είναι μόνο τα 42 στρατιωτικά ελικόπτερα που εξαφανίστηκαν από την Τουρκία κατά τη διάρκεια της...
αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος καθώς σύμφωνα με νέες, ανησυχητικές πληροφορίες που είδαν σήμερα το «φως» της δημοσιότητας, έχουν χαθεί τα ίχνη συνολικά 14 πλοίων του πολεμικού ναυτικού της χώρας!

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι τουρκικές αρχές φοβούνται ότι οι διοικητές των πλοίων αυτών -τα οποία από τη περασμένη Παρασκευή  δεν έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους- είναι πραξικοπηματίες. 

Ο ναύαρχος Βεισέλ Κοσελέ, διοικητής του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, δεν μπορεί να εντοπιστεί από την Παρασκευή και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό αν συμμετείχε με κάποιον τρόπο στο πραξικόπημα ή αν κρατείται όμηρος από τους πραξικοπηματίες, λένε τουρκικές πηγές. 

Η εξαφάνιση των πλοίων και των ελικοπτέρων προκαλεί ανησυχία και κάνει τα τουρκικά ΜΜΕ να προειδοποιούν ότι ίσως ετοιμάζεται άλλη μια απόπειρα κατάληψης της εξουσίας στην χώρα...

protothema.gr

 ploia
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πλοία του Πολεμικού Ναυτικού αγνοούνται μετά την απόπειρα πραξικοπήματος...


Νωρίτερα αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει στο πρακτορείο RIA Novosti πως η ναυτική διοίκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν είχε λάβει αίτημα για συνδρομή στον εντοπισμό τουρκικών πολεμικών πλοίων τα οποία φέρονταν να αγνοούνταν μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως η στρατιωτική συμμαχία ήταν ενήμερη για τις πληροφορίες βρετανικών ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον 14 πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούσαν στο Αιγαίο και στη Μαύρη Θάλασσα δεν επέστρεψαν στις βάσεις τους στην Τουρκία έπειτα από το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανέφερε πως η ναυτική διοίκηση του ΝΑΤΟ δεν είχε λάβει αιτήματα για συνδρομή στη διενέργεια επιχειρήσεων έρευνας για τα αγνοούμενα πολεμικά πλοία.

Εξάλλου ρωσική στρατιωτική και διπλωματική πηγή δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο RIA Novosti πως τουλάχιστον τέσσερα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα, δύο από αυτά στη Ρουμανία.

"Τουλάχιστον τέσσερα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται τώρα στη Μαύρη Θάλασσα: δύο στο λιμάνι της Κωνστάντζας στη Ρουμανία, ένα στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας και ένα στη θάλασσα. Δεν υπάρχουν τουρκικά πλοία σε ρωσικά λιμάνια", δήλωσε η πηγή αυτή.

- See more at: http://www.matrix24.gr/2016/07/antiproedros-tourkikis-kivernisis-den-agnoounte-plia/#sthash.EqWIYkEU.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: