Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγές...


Απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγές κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΣτΕ
... κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΣτΕ...
Απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγές κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΣτΕ σχετικά με την αναστολή ή μη του διαγωνισμού της Τρίτης. Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία με όλους τους συμμετέχοντες. Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν στις ...
16 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ

Οι ακροάσεις των εκπροσώπων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκαν στις 12:00, στη συνέχεια το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο αποφάσισε την απόρριψη των προσφυγών και έτσι η διαδικασία του διαγωνισμού συνεχίζεται κανονικά με όλους τους συμμετέχοντες. 

Το τοπίο όπως διαμορφώθηκε φαίνεται ότι τοποθετεί τους ήδη λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς υπέρ της αναστολής του διαγωνισμού, ενώ οι νέοι υποψήφιοι είναι υπέρ της συνέχισής του, αλλά βάλουν εναντίον της συμμετοχής συνυποψηφίων τους.

Μεταξύ εκείνων που ζητάνε τη συνέχιση του διαγωνισμού και με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων ήταν ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) κυπριακών συμφερόντων, για λογαριασμό της οποίας αγόρευσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Φίλιππος Σπυρόπουλος.

Να ανασταλεί ο διαγωνισμός ζήτησαν οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών Mega, Σταρ, ΑΝΤ1, Alpha, ΣΚΑΙ και Ε.

Αντίθετα οι νέοι παίκτες που είναι οι εταιρείες, ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.), ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) και DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED ζήτησαν να συνεχιστεί μερικώς ο διαγωνισμός, αφού ο καθένας εστράφη εναντίον συγκεκριμένων νέων συνυποψηφίων.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί απόψε ή το αργότερο έως τη Δευτέρα.   

Από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου αγόρευσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης.                   

«Ο διαγωνισμός», είπε «για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να συνεχιστεί, όπως έχουν κρίνει και πέντε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. O Σκαι, το Μέγκα και το Ε επικαλούνται με σαφή τρόπο ποια βλάβη υφίστανται από τη συμμετοχή άλλων υποψηφίων κατά των οποίων στρέφονται. Οι υπόλοιποι αιτούντες θεωρούν ότι η βλάβη τους συνίσταται σε ενδεχόμενη αύξηση του τιμήματος από τη συμμετοχή και υποψηφίων που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Με την 135/2015 απόφαση του ΣτΕ έχει κριθεί ότι αιτιάσεις για την τιμή δεν γίνονται στο στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών, αλλά στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών, άρα οι αιτήσεις των τριών πρώτων είναι απαράδεκτες, ενώ των υπολοίπων αβάσιμες ... Το ελληνικό δημόσιο εκφράζει την ικανοποίηση γιατί σήμερα εκλεκτοί δικηγόροι εκπροσωπούν σοβαρές υποψήφιες εταιρίες μεταξύ των οποίων δεν υπάρχει, ούτε η κόρη, ούτε ο γιος, ούτε ο ίδιος ο Εσκομπάρ..."

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: