Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση στη Βουλή Με αισιόδοξο τόνο οι Παπανδρέου, Θεοχαρόπουλος για την Κεντροαριστερά


Με αισιόδοξο τόνο οι Παπανδρέου, Θεοχαρόπουλος για την Κεντροαριστερά
  (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Με τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου συναντήθηκε την Τετάρτη στη Βουλή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν οι προσπάθειες συγκρότησης ενός ισχυρού αυτόνομου πόλου της κεντροαριστεράς. Οι δηλώσεις των δύο πολιτικών έγιναν σε αισιόδοξους τόνους για τις προοπτικές του εγχειρήματος.

«Ο κόσμος της κεντροαριστεράς έχει ταλαιπωρηθεί από τις ατέρμονες διαβουλεύσεις και τα ατελείωτα διαδικαστικά σχέδια. Γι’ αυτό είναι η ώρα των πράξεων» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας:

«Στην ΔΗΜΑΡ και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη εντείνουμε τις διεργασίες σε επίπεδο κοινωνίας για την εμβάθυνση, την ισχυροποίηση και την διεύρυνση του εγχειρήματος. Σε αυτόν τον στόχο είμαστε σταθερά προσηλωμένοι διεκδικώντας την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών προς όφελος της κοινωνίας».

Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε θετικός, λέγοντας πως «υπάρχει ανάγκη για συμφωνία σε μια κοινή πλατφόρμα, που θα κάνει τη διαφορά στο επίπεδο των ιδεών και των προτάσεων».

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε όμως ότι «στον προοδευτικό χώρο υπάρχουν διαφορετικές δυνάμεις που σε αυτήν τη φάση είναι χρήσιμο να διατηρήσουν την οργανωτική αυτονομία τους».

Ο ίδιος πρότεινε  «τη δημιουργία ενός σοβαρού βήματος διαλόγου, ενός φόρουμ τακτικών συναντήσεων των ηγετών του χώρου» και αποκάλυψε ότι προγραμματίζεται συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: