Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Τουρκία Κιλιντσάρογλου: Η Ελλάδα κατέλαβε 18 νησίδες, θα τις πάρουμε πίσω


Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας με τον ηγέτη της τουρκικής, κεμαλικής αντιπολίτευσης να παίρνει την σκυτάλη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
0fc6f04c1a8e4a6593df953022e4c717
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το tovima.gr, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου πως η Κύπρος δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί στη σημαία της τον χάρτη ολόκληρου του νησιού, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε ομιλία του εξαπολύει πυρά κατά του Ερντογάν γιατί δεν επεμβαίνει, όπως είπε, για να πάρει από την Ελλάδα 18 βραχονησίδες οι οποίες είναι τουρκικές.
Ο επικεφαλής του κόμματος CHP επανήλθε στο θέμα των βραχονησίδων στο Αιγαίο υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά - όπως είχε κάνει και στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν ο Ερντογάν είχε αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάνης - ότι 18 μικρά νησιά κατέχονται από την Ελλάδα, αναφέρει το tovima.gr.
Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αναρωτήθηκε, στην ομιλία στους βουλευτές του κόμματός του, "θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;".
"Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε. Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;" αναρωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: