Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι...



στην τελευταία πορεία του Φιντέλ...

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...

Την αντίθετη διαδρομή από εκείνην που έκανε ο Φιντέλ Κάστρο κατά την επανάσταση του 1959, ακολουθεί η...
τεφροδόχος του, η οποία ξεκίνησε το μακρύ της ταξίδι μέχρι το το λίκνο της κουβανικής επανάστασης, Σαντιάγο δε Κούμπα, όπου θα ενταφιαστεί την Κυριακή.




Κατά μήκος της διαδρομής, βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι στέλνουν στερνό αποχαιρετισμό στον ιστορικό ηγέτη της Κούβας, κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας «Ζει».

Μετά τον αποχαιρετισμό στον «Κομαντάντε», στην Πλατεία της Επανάστασης, η τέφρα του, που έχει τοποθετηθεί σε ένα φέρετρο από ξύλο κέδρου, τυλιγμένο με την κουβανική σημαία, που προστατεύεται από ένα γυάλινο κιβώτιο, ξεκίνησε την πορεία της πάνω σε έναν στρατιωτικό κιλλίβαντα. Η πομπή αναχώρησε στις 7.16 το πρωί, τοπική ώρα, από το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία των μελών της κυβέρνησης, πολλών στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος και της χήρας του Κάστρο, της Ντάλια Σότο δελ Βάλε.




Η συνολική διαδρομή που θα κάνει το «Καραβάνι της Ελευθερίας» (τα επτά οχήματα της αυτοκινητοπομπής) είναι 950 χιλιόμετρα. Στο τέλος της, η τεφροδόχος θα ενταφιαστεί στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιγκένια δε Σαντιάγο, δίπλα στο μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, του ήρωα της κουβανικής ανεξαρτησίας.

Νωρίτερα, στην εκδήλωση μνήμης για τον Φιντέλ Κάστρο, παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ήταν ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης που μετέβη στην Κούβα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για έναν μεγάλο επαναστάτη, σημειώνοντας ότι «ο Φιντέλ έφυγε από τη ζωή αλλά θα βρίσκεται για πάντα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες των λαών σε όλο τον πλανήτη»...




efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: