Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Κωστή Στεφανόπουλο...Με τιμές αρχηγού κράτους η εξόδιος ακολουθία (ΦΩΤΟ &  ΒΙΝΤΕΟ)...
Με τιμές αρχηγού κράτους θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία  το μεσημέρι για τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό.

Στο...
πλαίσιο αυτό στο προαύλιο του ιερού ναού βρίσκεται τιμιτικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς, ενώ πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί για το τελευταίο αντίο στον «ευπατρίδη της πολιτικής».

Ο Κωστής Στεφανόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» μετά από τετραήμερη νοσηλεία.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη η κηδεία θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη, ενώ ήδη σε όλα τα δημόσια κτήρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
Για να τιμηθεί ακόμα περισσότερο ο Κωστής Στεφανόπουλος κατά την ώρα της εξοδίου ακολουθίας θα ριφθούν από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, είκοσι ένας τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

Θα ακολουθήσει η ταφή του, η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας, της πόλης που υπήρξε η γενέτειρα του αλλά και ο τόπος - εφαλτήριο για να αναδειχθεί και να καθιερωθεί τόσο στον επαγγελματικό στίβο, ως μαχητικός δικηγόρος, όσο και στην πολιτική κονίστρα, ως βουλευτής Αχαΐας και ένας από τους σπουδαιότερους κοινοβουλευτικούς ρήτορες της μεταπολεμικής περιόδου. 

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτό, η Προεδρία της Δημοκρατίας άνοιξε βιβλίο συλλυπητηρίων το οποίο θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού σήμερα και αύριο με ώρες προσέλευσης από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00 (είσοδος από οδό  Βασιλέως Γεωργίου Β΄2).Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος ΝικολόπουλοςΔεν υπάρχουν σχόλια: