Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Εγκρίθηκε από τους δανειστές ο προϋπολογισμός...


Αύριο κατατίθεται στην Βουλή... 

Σε ένα κλίμα αγωνίας και ευρωπαικών πιέσεων κατατίθεται αύριο στη Βουλή και ο προϋπολογισμός και το κυβερνητικό βάρος μετατοπίζεται αναγκαστικά και στο...
εσωτερικό πολιτικό πεδίο, και δη στην προετοιμασία των βουλευτών της πλειοψηφίας για τα δύσκολα νομοθετήματα που θα πρέπει να ψηφιστούν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Ουσιαστικοί φόβοι για διαρροές δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, με δεδομένη όμως τη μνημονιακή κόπωση και τα ανοιχτά τραύματα του ανασχηματισμού, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να τονώσει και να συσπειρώσει σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό επιχείρημα ότι η β’ αξιολόγηση αποτελεί και την «τελευταία μεγάλη δοκιμασία» πριν το «ξέφωτο» της λύσης στο χρέος και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση Ντράγκι.

Η προσπάθεια αυτή θα γίνει εν μέσω δύσκολου συνολικά πολιτικού κλίματος καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έδειξε και με τον σκιώδη ανασχηματισμό, επιλέγει τη μετωπική πόλωση και την κορύφωση της στρατηγικής «εκλογές εδώ και τώρα» - μιας στρατηγικής, ωστόσο, που στην κυβέρνηση θεωρείται ότι έχει ημερομηνία λήξεως.

Εκτός εάν προκύψει δραματική ναρκοθέτηση της διαπραγμάτευσης από τους δανειστές, και δη από την πλευρά Σόιμπλε - μια προοπτική, πάντως, που όπως εκτιμάται στο Μαξίμου αυτή τη στιγμή δεν διευκολύνει και δεν συμφέρει κανέναν στην Ευρώπη…

πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: