Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Mέσα στην εβδομάδα θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ...


Φωτογραφία: SOOCΤην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ προανήγγειλε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Χρήστος Στεφανίδης και μάλιστα εντός της...
εβδομάδας παραχωρώντας συνέντευξη στο πρακτορείο του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ωστόσο, ο κ. Στεφανίδης σημείωσε πως αυτό δεν θα γίνει τις πρώτες δύο ημέρες της εβδομάδας αλλά τις αμέσως επόμενες. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η διαδικασία διευθέτησης των οφειλών λόγω ΦΠΑ, ύψους 18 εκατ. Ευρώ που οφείλει το δημόσιο προς τον Οργανισμό , κινείται πιο αργά από τις αρχικές εκτιμήσεις. Πρόσθεσε όμως πως αυτό γίνεται «μέσα στο πλαίσιο των ορίων ανοχής των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ». Παράλληλα, σημείωσε πως πιστεύει ότι εντός της εβδομάδας θα καταβληθεί η πρώτη δόση, έτσι ώστε να καταβληθούν και οι δύο μισθοί που χρωστούνται στους εργαζόμενους.

Ο κ. Στεφανίδης επισήμανε πως η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, για τη ρύθμιση του ζητήματος έχει ήδη υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς. «Τώρα περιμένουμε να μας ενημερώσουν πότε και πώς θα μας καταβληθεί το ποσό. Το νερό μπήκε στο αυλάκι και εκτιμώ ότι δεν θα βρεθούμε προ αρνητικών εκπλήξεων», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε πως έχει οριστεί συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων της Θεσσαλονίκης και του ιδίου με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στις 13.00.

«Είμαι αισιόδοξος ότι στη συνάντησή μας θα μπουν στέρεες βάσεις, προκειμένου να δοθεί οριστική και μόνιμη λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ, ώστε η επιχείρηση να λειτουργεί ομαλά» σημείωσε ο κ. Στεφανίδης.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει εκπονήσει σχέδιο για τη λειτουργία του Οργανισμού, το οποίο μεταξύ άλλων αφορά επαναπροσδιορισμό των δρομολογίων και αύξηση του κομίστρου από την 1η Ιανουαρίου του 2017...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: