Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Συναντήσεις Μητσοτάκη με ευρωπαίους αξιωματούχους...



Παρουσίασε το σχέδιο της ΝΔ για έξοδο από την κρίση...

Συναντήσεις με τους αντιπροέδρους της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και Βάλντις Ντομπρόφσκις καθώς και με τον... επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, είχε στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ.
 
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Πειραιώς, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το σχέδιο του κόμματός του για την έξοδο από την κρίση και επισήμανε ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση και την ικανότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη.
 
Παράλληλα, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει πως, εισάγοντας ένα εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, με μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, η χώρα μπορεί να καταφέρει καλύτερα αποτελέσματα.
 
Επίσης σημείωσε πως οι μονομερείς ενέργειες από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης ενισχύουν τα επιχειρήματα εκείνων που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και πως η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, δεν μπαίνει σε παιχνίδια μικροκομματικής τακτικής.
 
Επιπλέον στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκε εκτενώς το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, με έμφαση στο δυσανάλογο βάρος που πέφτει στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ασύλου με υπαιτιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία επιβεβαιώθηκε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί στις 13 Φεβρουαρίου 2017 το Βερολίνο, όπου και θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: