Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Δεν υπάρχει απόφαση του Eurogroup...


Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει απόφαση του Eurogroup για «πάγωμα» των μέτρων - «Όχι» σε πρόωρες εκλογέςγια το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους...

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές...

«Πυρά» κατά του ΔΝΤ εξαπέλυσαν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, ο...

κ. Τσακαλώτος είπε πως θα ήταν κρίμα να μην υπάρξει σύγκλιση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το πώς θα προχωρήσει η ελάφρυνση του χρέους.

Αναφερόμενος στις νέες απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι «εάν το Ταμείο επιμείνει σε νέες μειώσεις, οι οποίες δεν προβλέπονται από το Μνημόνιο, τότε θα έχουμε σοβαρά προβλήματα».

Παράλληλα, η κυρία Αχτσιόγλου έστρεψε τα «βέλη» της κατά του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι το Ταμείο αρνείται να συζητηθεί το ενδεχόμενο επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Εν συνεχεία, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι αξιόπιστη προς τους δανειστές, αλλά και τον ελληνικό λαό» και ανέφερε ότι η Αθήνα θα εξηγήσει στο EuroWorking Group το εφάπαξ βοήθημα. Είπε μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση από το Eurogroup για «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε το «πάγωμα» της σχετικής διαδικασίας έως τον Ιανουάριο του 2017, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των εξαγγελιών Τσίπρα από τους θεσμούς.

Ωστόσο, όπως σημείωσαν σήμερα ανώνυμες πηγές, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν είχαν καμία ενημέρωση για την απόφαση του κ. Ντάισελμπλουμ.

«Πιστεύω ότι οι λογικοί άνθρωποι θα αντιληφθούν την ανάγκη να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος και συμπλήρωσε: «Για να παραμείνει ενωμένη η Ευρώπη, θα πρέπει να βοηθηθεί η εργατική τάξη».

Αναφερόμενος, δε, στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι υπάρχουν «αντικειμενικοί λόγοι» να μην κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση, καθώς είναι «αβέβαιο αν θα μπορέσει να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση»...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: