Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ομιλία Χρ. Παπουτσή κατά τη συζήτηση Σ/Ν για την αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

http://www.pasok.gr

Ομιλία Χρήστου Παπουτσή, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σχεδίου νόμου για την Αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μας έχει εντυπωσιάσει όλους η σημερινή απουσία από την αίθουσα των συναδέλφων της Ν.Δ. για την υποστήριξη του νομοσχεδίου. Όπως επίσης μας εντυπωσίασε και η αγόρευση του εισηγητή της πλειοψηφίας, ο οποίος αναλώθηκε απλά και μόνο στο να απαντήσει στα σχετικά σχόλια των συναδέλφων κ. Βενιζέλου και των άλλων συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή συνεδρίαση όσο αφορά τη δημόσια συζήτηση και κυρίως τη σκανδαλολογία, την οποία κατά τα άλλα το ΠΑΣΟΚ εισάγει στη δημόσια συζήτηση.

Η Ν.Δ. επιχειρεί με κάθε τρόπο δια της σκανδαλολογίας να αποφύγει την ουσιαστική συζήτηση επί των θεμάτων τα οποία αφορούν τον ελληνικό λαό. Όμως δείχνει και κάτι άλλο η συνεχιζόμενη απουσία των συναδέλφων της Ν.Δ. από την αίθουσα και από τις εργασίες της Βουλής. Όπως επίσης και η αγωνιώδης προσπάθεια των συναδέλφων της Ν.Δ. με κάθε τρόπο να στηρίξουν την κυβέρνηση δείχνει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται η Ν.Δ. αυτή την περίοδο με τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις που βαραίνουν το δημόσιο βίο και ταυτόχρονα με την ανυπαρξία πολιτικού σχεδιασμού, όπως αποδεικνύεται με δυσμενή αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό και τους πολίτες.

Η ουσία κυρίες και κύριοι συνάδελφοι είναι μία. Ότι οι τύχες της χώρας βρίσκονται στα χέρια της αποχωρούσης κυβέρνησης. Και δυστυχώς η Βουλή των Ελλήνων βρίσκεται εγκλωβισμένη στις μεθοδεύσεις και τις πρακτικές της πλειοψηφίας η οποία αποχωρεί από τις εργασίες της Βουλής όταν έρχονται τα δύσκολα. Και αποχωρεί είτε με επιλογή της, είτε εξαναγκαζόμενη από την κυβέρνηση με αποχώρηση, αλλά πάντα με το από επιχείρημα ότι η αποχώρηση από τη Βουλή είναι πράξη υποστήριξης της Κυβέρνησης.

Πρόκειται περί εμπαιγμού του λαού. Πρόκειται περί εμπαιγμού της κοινής γνώμης, των Ελλήνων πολιτών. Και κυρίως αναφέρομαι στις αποχωρήσεις οι οποίες είτε πραγματοποιούνται, είτε δηλώνεται εκ των προτέρων ότι πρόκειται να ακολουθήσουν για τα θέματα που αφορούν τις παραβατικές συμπεριφορές των κυβερνητικών παραγόντων και των υποθέσεων που χρίζουν διερεύνηση όχι μόνο δικαστική αλλά και πολιτική. Και μένω σε αυτό, η Ν.Δ. επί σειρά μηνών και ετών αναφέρεται στη διερεύνηση των θεμάτων τα οποία ζητά η αντιπολίτευση να έρθουν στη Βουλή λέγοντας ότι τα διερευνά η δικαιοσύνη. Και όταν η δικαιοσύνη που τα διερεύνησε καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει θέμα για περαιτέρω διερεύνηση από τη Βουλή για τις κυβερνητικές πρακτικές και τη συμπεριφορά των πολιτικών προσώπων, τότε η πλειοψηφία αποχωρεί και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για σκανδαλολογία. Μιλάμε για τον απόλυτο εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Όμως θέλω να είμαι απολύτως σαφής, ό,τι και αν κάνετε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όσο και να προσπαθήσετε, όποιες μεθοδεύσεις και αν χρησιμοποιήσετε δεν πρόκειται να διασώσετε την Κυβέρνηση Καραμανλή-Σανιδά που παραπαίει. Έτσι και αλλιώς ο δρόμος για τις εκλογές έχει ανοίξει, όσο το νωρίτερο τόσο το καλύτερο για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: