Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η πρόταση για προανακριτική για Βατοπέδι και η προανακριτική για τη δεύτερη υπόθεση Παυλίδη

http://www.troktiko.blogspot.com/



Απορρίφθηκε από τον Υπουργό των Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο το αίτημα που τέθηκε από το ΠΑΣΟΚ δια του Ευάγγελου Βενιζέλου να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη η εκκρεμούσα υπόθεση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ θέμα αναβολής της συζήτησης...

Παράλληλα,ο Πρόεδρος της Βουλής Δ.Σιούφας απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρέμβει στη Δικαιοσύνη για να έρθει ο φάκελος με τα συμπληρωματικά στοιχεία στη Βουλή,τονίζοντας ότι δεν του το επιτρέπει ο θεσμικός του ρόλος.

Τα δύο θέματα έθεσε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος,που κατηγόρησε,μεταξύ άλλων,την κυβέρνηση ότι φυγομαχεί αποχωρούσα και ευτελίζει τους θεσμούς, με την άρνηση της να μην συμμετέχει σε κορυφαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ταυτόχρονα,επανέφερε την πρόταση του κόμματός του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει «χωρίς φόβος και πάθος», όπως είπε χαρακτηριστικά, την υπόθεση «Ζήμενς», που, σε κάθε περίπτωση, για το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτή και θα την επαναφέρει όταν θα γίνει κυβέρνηση.

Ο κ.Βενιζέλος επιτέθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά κατηγορώντας τον ότι παραβιάζει το Σύνταγμα και στην ουσία αντιδικεί με τη Βουλή.

Στον κ.Βενιζέλο απάντησαν τόσο ο κ.Παυλόπουλος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος,που αντέτειναν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπροστά στη βουλιμία της για εξουσία προσπαθεί να εγκλωβίσει τη χώρα σε ένα απέραντο ποινικό δικαστήριο.

Παράλληλα απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για νέα Προανακριτική Επιτροπή για την δεύτερη υπόθεση Παυλίδη,που αφορά τις άγονες γραμμές στα Δωδεκάνησα, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη «Ζήμενς», σημειώνοντας ότι το μόνο στοιχείο που βγήκε μέχρι σήμερα είναι ότι χρήματα πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ κατηγορώντας τα για μικροκομματικά παιχνίδια.

Ξεκαθάρισαν, πάντως, ότι όλες οι υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν σκιές για πολιτικά πρόσωπα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος από τη Βουλή, ενώ επέκριναν έντονα το γεγονός ότι ο Γιώργος Σανιδάς δεν στέλνει τους σχετικούς φακέλους στη Βουλή.




Διαβάστε Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: