Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Νίκη στο 90΄...


Ύστερα από 2,5 ώρες πληκτικού αλλά όχι ανούσιου διαλόγου, οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί προσέφεραν μία σειρά από αφορμές για χρήσιμα συμπεράσματα.
Χωρίς να εντυπωσιάσει, έπεισε ότι είναι η λύση της επόμενης ημέρας ο Γιώργος Παπανδρέου. Δίχως όραμα ο Κώστας Καραμανλής, ελάχιστα πειστική στις σκληρές ερωτήσεις η Αλέκα Παπαρήγα, αμήχανος ο Αλέκος Αλαβάνος, στα γνωστά λαϊκίστικα μονοπάτια ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Καλός σκηνοθετικά, εύγλωττος κατά τα συνήθη, και καλά προετοιμασμένος, πλην όμως χωρίς αποθέματα πολιτικών καυσίμων και οράματος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός. Απέφυγε...
να απαντήσει στις προκλήσεις που εμμέσως του έθεσαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Αλέκος Αλαβάνος και έδωσε περισσότερο εικόνα διεκδικητή της εξουσίας και όχι επί πενταετία πρωθυπουργού. Επικαλέστηκε ?μεγάλες επιτυχές στην ελληνική εξωτερική πολιτική? και απέδωσε τα σκάνδαλα σε διοικητικές παθογένειες.

Λίγο οι ερωτήσεις, λίγο το πραγματικό του ενδιαφέρον για το περιβάλλον, ο Γιώργος Παπανδρέου παρωθήθηκε σε μεγάλο μέρος του ντιμπέιτ σε ?πράσινες? τοποθετήσεις που δεν είχαν έντονο πολιτικό στίγμα. Αυτά έως τη στιγμή που η «συζήτηση» έφθασε στο θέμα της διαφθοράς και του δημοσίου χρήματος. Εκεί έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, προκειμένου να ξεφύγει από το βούρκο των σκανδάλων και να πετύχει την δημοσιονομική εξυγίανση. Στα αδύνατά του σημεία οι απαντήσεις του για την Παιδεία.

Για την Αλέκα Παπαρήγα, το ντιμπέιτ δεν πρέπει, λογικά, να ήταν ιδιαιτέρως ευχάριστο. Μία σειρά από θέσεις του ΚΚΕ, πολλές από τις οποίες λαϊκιστικές ή ανεδαφικές (βλέπε: «1400 κατώτερος μισθός για όλους») δέχθηκαν ισχυρή επίθεση χωρίς να βρούν πειστικές απαντήσεις. Η κυρία Παπαρήγα χαρακτήρισε περίπου χομπίστες τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ και έδειξε να περιφρονεί ακόμη και τη Δικαιοσύνη, απαντώντας ότι δεν θα δεχόταν ούτε εισαγγελικό έλεγχο για τα οικονομικά του κόμματός της.

Χαμηλότερα από τον πήχυ που είχε θέσει σε παλαιότερες εμφανίσεις του πέρασε ο κ. Αλέκος Αλαβάνος, στα γνωστά λαϊκιστικά μονοπάτια περπάτησε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης που μπροστά στην αγωνία του να μην διατυπώσει ακραίες θέσεις, κατέφυγε σε φθηνό εντυπωσιασμό.


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: