Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Συλλήψεις των Γιώργου Σκαρπέλη και Ηλία Γεωργίου



Στις συλλήψεις των Γιώργου Σκαρπέλη (πρώην στέλεχος του ΟΤΕ) και Ηλία Γεωργίου (πρώην στέλεχος της Siemens) προχώρησε η αστυνομία, με βάση τα εντάλματα που εκδόθηκαν από τον τέταρτο ειδικό ανακριτή κ. Νίκο Ζαγοριανό, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της Siemens.

Οι δυο συλληφθέντες, που κατηγορούνται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Και οι δύο είχαν λάβει νωρίτερα προθεσμία για να απολογηθούν, στις 12 Ιουνίου το πρώην στέλεχος της Siemens και στις 15 Ιουνίου το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης και για το πρώην στέλεχος της Siemens Χρήστο Καραβέλα εξέδωσε ο κ. Νίκος Ζαγοριανός.

Ο κ. Καραβέλας που είχε κληθεί σε απολογία και δια του συνηγόρου του είχε παραδώσει απολογητικό υπόμνημα δεν εμφανίστηκε στο ανακριτρικό γραφειο.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Γιάννη Μαρκουλάκο ο εντολέας του δεν βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί.

Ο κ. Καραβέλας έχει κληθεί για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν τη σύμβαση 8002 του 1997 για ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.
http://citypress-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: