Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Επίσκεψη Γιώργου Α. Παπανδρέου στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού και στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Φαλήρου - Δηλώσεις




Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού, και στην συνέχεια μετέβη στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Φαλήρου (Στάδιο του Ταε - Κβο - Ντο), όπου ενημερώθηκε από τους τοπικούς φορείς για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, πέντε χρόνια μετά την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:


Έχουμε έναν τεράστιο πλούτο, έχουμε ίσως την πιο όμορφη παραλία της Μεσογείου, αν όχι του κόσμου. Και επενδύσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ελληνικός λαός επένδυσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να έχει επιτέλους πρόσβαση ο πολίτης στην παραλία, στη θάλασσα, για να ανοίξει η Αττική στη θάλασσα.

Πέντε χρόνια με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, έχουμε πλήρη εγκατάλειψη, έχουμε πελατειακή και κερδοσκοπική διαχείριση των Ολυμπιακών Ακινήτων, αλλά και ολόκληρης της παραλίας. Υπάρχει κατακερματισμός και αδυναμία πρόσβασης του πολίτη σε αυτή την όμορφη παραλία, σε αυτή την όμορφη θάλασσα.

Αυτά πρέπει να τελειώσουν και θα τελειώσουν με το ΠΑΣΟΚ, γιατί θα έχουμε έναν ενιαίο σχεδιασμό, από τη Δραπετσώνα στο Μοσχάτο, από το Ελληνικό που θα γίνει πράσινο πάρκο, μέχρι και τη Γλυφάδα. Έναν ενιαίο σχεδιασμό, που θα ανοίξει την παραλία στον πολίτη, θα συνδέσει τον πράσινο χώρο ολόκληρης της Αττικής, τα δάση μας, τα πάρκα μας με την παραλία, για να μπορεί πραγματικά ο Έλληνας πολίτης να έχει αυτή τη δυνατότητα της πρόσβασης, της υγείας, του οξυγόνου, της ψυχαγωγίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού.

Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η δέσμευσή μας, για κάθε πολίτη, με επίκεντρο πάντα τον πολίτη.

Εμείς θα αντιμετωπίσουμε όλα τα μεγαλύτερα ή μικρότερα συμφέροντα, που αυτή τη στιγμή μπλοκάρουν μια τέτοια ενιαία προοπτική για την Αττική, και θα μπορέσουμε να παραδώσουμε έναν όμορφο τόπο στους Έλληνες πολίτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: