Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ!

http://pressmme.blogspot.com
Εξαιρετικά ενδιαφέρον το ρεπορτάζ του Χρήστου Μέγα στην σημερινή Ελευθεροτυπία. Εν μέσω κυβερνητικής κρίσης, ως αποτέλεσμα και της δημοσκοπικής καθίζησης της Ν.Δ., υπουργοί και κομματικοί της Ρηγίλλης διαγκωνίζονται για τις προεκλογικές προσλήψεις... ανασφάλιστων νέων, ενώ στη ΔΑΚΕ η επιλογή του Κ. Πουπάκη για την Ευρωβουλή πυροδότησε το φιτίλι της έντασης.


Καθ' όλη την προεκλογική περίοδο το υπουργείο Απασχόλησης ανακοινώνει προσλήψεις στο Δημόσιο και τους δήμους και η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά είναι η μόνη υπουργός που κινητοποιεί, κατ' αυτό τον τρόπο, την κομματική βάση. Μόνο που δεν διαχειρίζεται μόνη της τις επίζηλες θέσεις (προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και χωρίς διαγωνισμό ή αντικειμενικά κριτήρια). Στην ίδια εκλογική περιφέρεια (Β'Αθηνών) μαζί της εκλέγονται πρώην υπουργός (Π. Παναγιωτόπουλος) και υφυπουργός (Γιακουμάτος), οι οποίοι ξέρουν τους μηχανισμούς διορισμών μέσω του ΟΑΕΔ και κινούνται προς άγραν ψήφων. Επιπροσθέτως, στη Β' Αθηνών αναμένεται να πολιτευτεί και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Βερναρδάκης, ο οποίος έχει καλή πρόσβαση στου Μαξίμου και αποδείχτηκε χαλκέντερος αφού διατηρεί τη θέση σχεδόν 5,5 χρόνια και με τέσσερις διαφορετικούς υπουργούς (Παναγιωτόπουλος, Τσιτουρίδης, Μαγγίνας και Πετραλιά).
Η διαπάλη για τους διορισμούς ξέσπασε με αφορμή τις προσλήψεις 20.000 ανέργων στους δήμους. Θέσεις τις οποίες ανέμενε να κατανείμει αποκλειστικά ο κ. Βερναρδάκης ακολουθώντας την πάγια, αν και όχι αποδοτική για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα τακτική του ΟΑΕΔ.
Ωστόσο, αντέδρασε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνης και αποφασίστηκε η επιλογή να γίνει από 5μελή επιτροπή (σημ. χωρίς κανένα κριτήριο!) όπου ο ΟΑΕΔ θα έχει μόνο ένα μέλος (3 της ΚΕΔΚΕ και ένας του υπουργείου Απασχόλησης). Ετσι... διαφυλάσσεται η νεοδημοκρατική πλειοψηφία στην επιτροπή επιλογής των ανέργων που θα διοριστούν, κατ' αρχήν για 36 μήνες, στους δήμους (σημ. η κυβέρνηση θα διαθέτει την πλειοψηφία διαμέσου της ΚΕΔΚΕ, όπου επίσης έχει την πλειοψηφία), αλλά ο έλεγχος πλέον έφυγε από τον ΟΑΕΔ και τον κ. Βερναρδάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: