Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Κόλλησαν στις ΗΠΑ τα F16 επειδή... έβαλαν νερά!


Εντονα δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Πολεμική Αεροπορία και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με το νέο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στα διθέσια εκπαιδευτικά νέα μαχητικά F-16, με αποτέλεσμα να μην έρθουν χθες στην Ελλάδα όπως είχε προγραμματιστεί.
Τα δύο διθέσια εκπαιδευτικά, με τα οποία θα ξεκινούσε η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων, δεν ξεκίνησαν από την Αμερική καθώς, όπως διαπιστώθηκε, έβαλαν νερά στο κουτί του συστήματος αυτοπροστασίας με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος βραχυκυκλώματος. Οι Αμερικανοί τεχνικού προσπάθησαν σε πρώτη φάση να διαπιστώσουν πώς έγινε αυτό, αλλά δεν βρέθηκε η αιτία με αποτέλεσμα να πρέπει να λυθεί όλο το σύστημα και να βρεθεί πού υπάρχει πρόβλημα. Κατόπιν αυτού, δεν δόθηκε άδεια από τους Αμερικανούς τεχνικούς τα αεροσκάφη να πετάξουν για την Ελλάδα και αντί για δύο μονοθεσία και δύο διθέσια, που ήταν η επιθυμία του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, προσγειώθηκαν χθες το απόγευμα στην Ελλάδα τέσσερα μονοθέσια.

Το γεγονός της εισροής υδάτων, καθώς και το θέμα του συστήματος αυτοπροστασίας το οποίο η Πολεμική Αεροπορία δεν έχει αποδεχτεί ακόμη, οδήγησαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας αλλά και τη στρατιωτική ηγεσία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην απόφαση να μην παρευρεθούν στην παραλαβή των πρώτων τεσσάρων αεροσκαφών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Αμυνας, το γεγονός ότι τα αεροσκάφη ήρθαν στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι θα τα παραλάβουμε με προβλήματα. Στη διαδικασία της παραλαβής υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες και θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες.


infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια: