Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Προαναγγελία Καραμανλή για σκληρή λιτότητα



Αλλάζοντας τακτική, δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε χθες από το βήμα του ECONOMIST ότι αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα προχωρήσει στη λήψη έκτακτων οικονομικών μέτρων. με στόχο την αύξηση των δημόσιων εσόδων και τη μείωση των ελλειμμάτων, υπογραμμίζοντας πως είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγει η χώρα από τη κρίση.
Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι η πρωτοβουλία «να πει την αλήθεια στον λαό» θα εκτιμηθεί από την κοινή γνώμη, αφού για πρώτη φορά θα υπάρξει πρωθυπουργός που δεν θα προσπαθήσει να ωραιοποιήσει την κατάσταση κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου.

Περιγράφοντας την έκταση των έκτακτων οικονομικών μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ο κ. Καραμανλής άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θα είναι ιδιαίτερα επώδυνα για τους πολίτες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο φορολογικό όπου εξήγγειλε «σαρωτικές αλλαγές στις εφορίες και όπου αλλού παρατηρείται εκτεταμένη διαφθορά», καταπολέμηση της φοροδιαφυγής , θέσπιση νέου μισθολογίου, το οποίο θα ισχύσει για τους νεοπροσλαμβανομένους από την αρχή του χρόνου και τη σταδιακή απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=270065&dt=27/05/2009

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει να αποκαλύψει από τώρα ποια είναι η «κρυφή ατζέντα» των νέων φόρων που θα επιβάλει στους πολίτες αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.



Δεν υπάρχουν σχόλια: