Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Η Σ. Σακοράφα για τις παρανομίες με το Carefour στο δήμο Χαλανδρίου...


Ερώτηση στη Βουλή και ...μη απαντήσεις
από τους δύο υφυπουργούς
.
Με Ερώτησή της στους υπουργούς ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Γιώργο Σουφλιά και Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο η βουλευτής Β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα αναφέρεται στο θέμα της “εγκατάστασης τεράστιου Super Market (υπεραγοράς) σε περιοχή γενικής κατοικίας στο Δήμο Χαλανδρίου”, που έθιξε και ο κ. Κώστας Χατζιδάκης, με άρθρο του στο Press-gr (διαβάστε το αναλυτικά εδώ) καταγγέλοντας ότι η Δημαρχεία Χαλανδρίου, για λόγους που ο καθένας καταλαβαίνει...εκχωρεί την Γερμανική σχολή στη μεγάλη αλυσίδα super-market Carefour .
Στις απαντήσεις τους -που κάθε άλλο παρά σαφείς είναι- ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθ. Νάκος παραπέμπει ...στα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Υγείας (!) ενώ ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σπ. Καλογιάνννης παραπέμπει, για τις καταγγελίες της βουλευτού, στην ...Διεύθυνση Πολεοδομίας Ανατολικής Αττικής!
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης είναι:
"Στο οικοδομικό τετράγωνο 750, στη συμβολή των οδών Δουκίσσης Πλακεντίας και Αρτεμισίου, επιχειρείται η εγκατάσταση πολυκαταστήματος μεγάλης αλυσίδας.
Σύμφωνα όμως με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Χαλανδρίου η περιοχή χαρακτηρίζεται ως περιοχή “γενικής κατοικίας”.
Επειδή βάσει των διατάξεων του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας στις περιοχές “γενικής κατοικίας” απαγορεύονται τα πολυκαταστήματα κι οι υπεραγορές.
Επειδή αυτή η αλυσίδα τροφίμων ετοιμάζει πολυκατάστημα εκμεταλλευόμενη τη διατύπωση του νόμου που επιτρέπει τη λειτουργία “καταστημάτων τροφίμων” τα οποία είναι αναγκαία για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων της περιοχής.
Επειδή η εγκατάσταση ενός τεράστιου σούπερ μάρκετ θα επιβαρύνει κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά ολόκληρη των ευρύτερη περιοχή.
Επειδή ήδη έχουν συγκεντρωθεί εκεί υπερτοπικές χρήσεις και προβλέπεται η εγκατάσταση και νέων.
Επειδή δίκαια οι πολίτες έχουν αναστατωθεί από αυτή την απόφαση εγκατάστασης του σούπερ μάρκετ.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,
1) Έχετε πρόθεση να διερευνήσετε την υπόθεση και να προβείτε σε εκείνες τις ενέργειες -ακόμα και νομοθετική ρύθμιση- που θα διευκρινίζει επαρκώς και θα διορθώνει τη γενική διάταξη που αναφέρει “καταστήματα τροφίμων” την οποία εκμεταλλεύονται οι επιχειρηματίες μετατρέποντας τα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, ώστε να προστατεύσετε και τους πολίτες αλλά και τους εμπόρους των περιοχών αυτών;
2) Έχετε σχέδιο που θα αποσυμφορήσει τις περιοχές αυτές από τις οχλούσες δραστηριότητες που έχουν προστεθεί τελευταία στην περιοχή;
Η ερωτώσα Βουλευτής
Σοφία Σακοράφα".
Οι απαντήσεις των δύο υφυπουργών είναι οι εξής (κάντε κλικ επάνω στα έγγραφα για να μεγαλώσουν):


(Κάντε κλικ επάνω στα έγγραφα για να μεγαλώσουν)


http://press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: